Pre tých, ktorí chcú svojich blízkych potešiť na Vianoce novým smartfónom, máme tip na namakaný telefón, najnovšiu a vrchovato naloženú vlajkovú loď od Xiaomi, ktorá navyše príjemne prekvapí svojou cenou.

Spraví radosť všetkým, pre ktorých je smartfón spojením pracovného a komunikačného nástroja, ako aj zábavného a mediálneho centra. A tým, ktorí od týchto zariadení vyžadujú čo najefektívnejší pomer výkonu, výbavy a ceny. To všetko dokonale spĺňa Xiaomi 12T Pro.

Ohromujúci displej a úžasný dizajn

Xiaomi 12T Pro je osadený 6,67-palcovým Amoled displejom s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz a maximálnym jasom 900 nitov. V praxi to znamená nádherné farby a kontrast, dobrú viditeľnosť na priamom slnku a navyše vysokú plynulosť pohybu na obrazovke. Zaujme tiež dizajnom so zaoblenými hranami a zadnou stranou z matného skla, ktorá nepriťahuje odtlačky. Celý mobil chráni Gorilla Glass 5 a samozrejmosťou je aj ochrana proti ošpliechaniu vodou. Nechýbajú ani stereoreproduktory ladené firmou Harman Kardon a zaujímavým bonusom je infračervený snímač. Mobilom a vhodnou aplikáciou môžete ovládať televízory či klimatizácie rôznych značiek.

Extrémny výkon

Bleskovej plynulosti popri optimalizácii pomáha aj Snapdragon 8+ Gen 1, momentálne najvýkonnejší procesor v Android smartfónoch na trhu. To sa neprejavuje len pri okamžitom otváraní aplikácií, bezproblémovom hraní hier či editovaní videa. Veľký vplyv má aj na ďalšie dve dôležité funkcie.

Xiaomi 12T ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Xiaomi 12T Pro

Prelomový kamerový systém

Prvou je spracovanie obrazu. Ako pri displeji s rozlíšením až 2 712 x 1 220 bodov, tak aj pri fotografiách. Rýchlejšie a presnejšie sa potom vyhodnocuje scéna a upravuje výsledný záber. Pri Xiaomi 12T Pro to platí dvojnásobne, keďže je to prvý mobil tohto výrobcu s hlavným snímačom s rozlíšením rekordných 200 Mpix a veľkosťou až 1/1.22“. Ponúka tak ostrý obraz pri veľkom priblížení a pomocou funkcie spájania pixelov podáva skvelý výkon pri nedostatku svetla.

Nová úroveň detailov

200 Mpix rozlíšenie má ešte jednu výhodu. Obrovské množstvo bodov, z ktorých fotografiu vytvorí, dovoľuje urobiť výrez a výsledok bude stále ostrý. Inak povedané – bezstratový digitálny zoom. Z fotografie, ktorá má rozlíšenie 16 384 x 12 288 môžete využiť hoci len štvrtinu scény, a tá bude mať stále dostatočných 4 096 x 3 072 bodov.

Samozrejme, rozlíšenie snímača je len jedna súčasť prémiového fotoaparátu. Na kvalite má veľký podiel aj objektív či veľkosť clony. V prípade Xiaomi 12T Pro je to a f/1.69. Nechýba ani optická stabilizácia, pokročilé automatické zaostrovanie alebo podpora HDR. 

Xiaomi 12T ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Xiaomi 12T Pro

Skvelá výdrž

Druhou funkciou je optimalizovaná správa energie. Inak povedané, extra výkon si vyžaduje menej energie. V kombinácii s nadštandardnou 5 000 mAh batériou to znamená výdrž pokojne aj 2 dni aktívneho používania. A ako bonus – 120W nabíjanie, s ktorým plnú batériu dosiahnete už za 19 minút.

To najlepšie na záver

Takto výkonný a technológiami nabitý smartfón, ktorý môže byť aj univerzálnym a praktickým vianočným darčekom je vo svojej kategórii cenovo veľmi dostupný. Kúpite na mi-store.sk už za 799 eur.

Inšpirovali sme vás? Navštívte oficiálne kamenné predajne Xiaomi alebo mi-store a vyberte si vysnívaný darček pre vašu rodinu a blízkych. Od 5.12. do 18.12. prebieha vianočná akcia, kde vyberiete skvelé darčeky pre všetkých členov rodiny a blízkych.

Článok bol pripravený v spolupráci so Xiaomi Slovensko.

Prečítajte si aj: