Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Doba sa vyvíja, o tom niet pochýb.

Kedysi sa telefonovalo len cez pevné linky, teraz hovor kamkoľvek uskutočníte po dvoch či troch dotykoch na vašom smartfóne. Jazdilo sa na autách, kde dominovali mechanické prvky, no teraz je už moderný model automobilu prešpikovaný technológiami. Aj tikety ste v minulosti uzatvárali len v kamenných pobočkách, ktoré teraz vystriedali napríklad vaše obývačky.

Obrovský potenciál

Vymoženosti virtuálneho priestoru sa stali živnou pôdou pre rozvíjajúcu sa stávkarskú oblasť, ktorá postupne svoje služby čoraz viac digitalizuje. A nielen to. Internetové rozhranie dáva spoločnostiam oveľa viac možností, ktoré by výlučne len v kamenných pobočkách ťažko zaviedli. Online tipovanie je atraktívnejšie, efektívnejšie a tiež dostupnejšie, ale to nie je všetko.

Staré dobré časy?

V krátkosti sa pozrieme do minulosti. Aby ste mali uzatvorený tiket, potrebovali ste ísť do kamennej prevádzky, kde ste si vypýtali kúsok papiera, zobrali ceruzku a začali vypisovať kódy udalostí spolu s vaším tipom. Zapísané papieriky ste potom odovzdali obsluhe, ktorá ich nahodila do systému a vytlačila vám váš tiket.

Ešte ste vždy všetko skontrolovali, či je tiket taký ako má byť. Mohli ste totiž napísať ťažko čitateľné číslo alebo obsluha mohla kliknúť na zlú klávesu. Celý proces tak trval nejaký čas a to ešte nehovoríme o tom, že ste neraz museli stáť v rade, kým ste sa dostali k okienku.

Nebolo to nič hrozné, ale predsa len to niekoľko desiatok minút vedelo zabrať. Pri pravidelnom tipovaní to v týždni mohlo občas vyjsť v súčte aj na pár hodín.

Čo sa zmenilo?

Celá tá zaplnená nástenka kamenných pobočiek so všetkými možnými udalosťami sa digitalizovala. Na webe stávkových spoločností nájdete vždy aktuálne kurzy, čo v prípade kamenných prevádzok podliehalo pod správu obsluhy. Tá si však nedokázala udržovať prehľad o všetkých zmenách kurzov v reálnom čase. Na webe však všetko vidíte prehľadnejšie, pričom celá skladba tiketu je výlučne len vo vašich rukách.

Vyklikáte si tie udalosti, ktoré chcete a uzavriete ich v lepšom prípade aj do niekoľkých sekúnd. Ak by ste si však lámali hlavu nad tým, čo ešte na tiket pridať, tak odpovede nájdete napríklad v diskusných fórach. Viacerí hráči tu zvyknú publikovať celé ich tikety pre inšpiráciu. Potom je už len na vás či využijete iba pár z ich tipov, alebo si napríklad skopírujete všetky stávky.

Vďaka online tipovaniu viete tiež pružnejšie reagovať na najnovšie športové informácie, ktoré si rovnako napríklad na webe, môžete dohľadať. Nemusíte merať žiadnu cestu do kamenných pobočiek. Všetko si zostavíte niekoľkými klikmi cez váš stolový počítať, tablet alebo smartfón. Najmä moderné telefóny sú vďaka ich kompaktnosti jednými z najvyužívanejších nástrojov, cez ktoré klienti tipujú.

Predbiehanie s výhodami

Keďže sa stávkovým spoločnostiam otvorila úplne nová oblasť, dostali sa tiež do odlišného konkurenčného prostredia. Zrazu nerozhoduje výbava pobočiek, ich vzhľad či vyškolená obsluha. Veľkým lákadlom nových tipérov sú napríklad bonusy za registráciu, výhody členstva v komunite spoločnosti, priame prenosy alebo rôzne súťaže dostupné počas celého roka.