Sygic ponúka vo svojej GPS navigácii súbor noviniek, ktorými dopĺňa praktické funkcie a služby pre vodičov. Letné objavovanie neznámych miest tak bude pre vás pohodlnejšie a bezpečnejšie.

Základom je správna mapa

Pred cestou je vhodné aktualizovať si aplikáciu a mapy. Len takto môžete využiť hlavnú prednosť navigácie Sygic, teda offline mapy. Tie sú k dispozícii kdekoľvek, aj bez internetového pripojenia. Aj keď používate aplikáciu zadarmo, dostanete mapový update z mája. Ďalší mapový update sa uskutoční v septembri. Ak máte platenú prémiovú licenciu, máte výhodu v aktualizácii máp každý mesiac. Mapy s 3D budovami a vyladeným dizajnom a kontrastnou farebnosťou sú už neodmysliteľnou súčasťou.

Sygic navigácia
Sygic navigácia

Šetrite peniaze a čas

Pri plánovaní trasy v navigácii si môžete nastaviť svoje preferencie, ako je napr. vyhýbanie sa diaľniciam, spoplatneným cestám alebo obmedzeným mestským zónam. Vybrať si môžete najrýchlejšiu, najkratšiu alebo cenovo najefektívnejšiu trasu. Navyše, v mape sú teraz viditeľné aj aktualizované ceny paliva importované z aplikácie Fuelio, a to priamo v bodoch čerpacích staníc. Súčasťou neplatených funkcií v Sygic GPS Navigácii je režim pre elektrické autá s viac ako 400 tisícmi nabíjacích bodov a možnosťou platby za nabíjanie priamo cez aplikáciu.

Kompatibilná s Android Auto a CarPlay

Najpohodlnejší a najbezpečnejší spôsob používania navigácie je cez Android Auto alebo Apple CarPlay. V tomto prípade zrkadlia aplikáciu na väčšiu obrazovku auta a prepájajú ju aj s audiosystémom vo vozidle. Mapa sa teraz dá približovať a odďaľovať dotykom prstov, body záujmu na mape sú lepšie usporiadané a viditeľnejšie.

Vyhnite sa roztržitej jazde

Ako doplnok k navigácii cez obrazovku auta môže váš spolujazdec pridávať počas jazdy ďalšie zastávky do trasy cez obrazovku telefónu. Prípadne môže telefón slúžiť ako palubná kamera (dashcam) alebo ako head-up displej.

RealView navigácia pomocou Sygic
RealView navigácia pomocou Sygic

Nahrávky z Dashcamu môžu pomôcť ako dôkaz v prípade kolízií či nehôd na ceste. Head-up displej je váš spoločník počas dlhých nočných jázd, ktorý výrazne skracuje čas, počas ktorého sa nepozeráte na cestu.

DashCam pomocou aplikácie Sygic
DashCam pomocou aplikácie Sygic

Podpora na neznámych miestach

Pri ceste do neznámych krajín môžu byť funkcie ako upozornenia na radary, real view navigácia v rozšírenej realite, satelitné mapy či asistent jazdných pruhov na zložitých mnohoprúdových križovatkách nenahraditeľnou pomocou. Mapy v Sygic GPS Navigácii tiež obsahujú upozornenia na ostré zákruty a informácie o dĺžke tunelov.

Tajné tipy

Tip pre rodiny a priateľov je možnosť zdieľať cestu v reálnom čase, a umožniť tak ostatným vidieť plánovanú trasu, aktuálnu pozíciu a odhadovaný čas príchodu. Ak neviete nájsť svoje auto na parkovisku a to vďaka fotonavigácii a GPS súradniciam uložených vo fotografii auta. V núdzových situáciách môžete odoslať svoju polohu a rýchlo nájsť najbližšiu policajnú stanicu, nemocnicu, lekáreň či autoservis, a to pod ikonou „Pomoc nablízku“.

Zdroje: Sygic, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.