Dni sa skracujú a noci predlžujú – neodškriepiteľný fakt, že Vianoce sa naozaj nezadržateľne blížia. Ostáva už len pár posledných dní a ak ste odkladali nákup vianočných darčekov na poslednú chvíľu, máme pre vás zopár tipov na skvelé darčeky od Kingston pre skutočných geekov.

Malý darček, ktorý spraví veľkú radosť

Pamäťové karty Kingston CANVAS Plus sú tu preto, aby pomáhali zachytiť každý okamih vášho života. Je neuveriteľné koľko dát sa dnes vmestí na malú kartičku v mobilnom telefóne, kamere, či digitálnom fotoaparáte. Tieto karty sa využívajú ako dátové úložisko aj v mikropočítačoch ako je Raspberry Pi, v navigáciách, alebo v kamerových dronoch a nespočetnom množstve ďalších a ďalších zariadení. Jednoducho ich nikdy nie je dosť, takže je dobré mať vždy v zásobe niekoľko ďalších, aby ste ich mohli použiť vo svojom obľúbenom zariadení vždy keď vám dochádza pamäť. MicroSD a SD karty Kingston sú vyhlásené svojou spoľahlivosťou a kvalitou.

V sérii Canvas si môžete vybrať z kariet Select pre inteligentné telefóny, Go! pre zrkadlovky alebo kamery prípadne z najvýkonnejších React pre 4K a akčné kamery. Všetky modely sú dostupné v SD prevedení, ale aj v MicroSD, prípadne s redukciu z malej na klasickú SD alebo s cestovnou USB čítačkou. Stačí si len vybrať podľa potrebnej kapacity.

Kingston CANVAS, Cena: od 12 eur

Kingston CANVAS SelectZdroj: Kingston
Kingston CANVAS Select

2TB v krabičke od zápaliek

V situácii, keď potrebujete preniesť väčšie množstvo dát, potrebujete rýchly externý disk. Naším tipom je miniatúrny SSD disk Kingston XS2000, ktorý naplno využíva rýchlosť nového rozhrania USB 3.2 Gen 2×2 a svojimi parametrami predstavuje novú generáciu kompaktných externých diskov na cesty. Podporuje rýchlosti čítania a zápisu až 2 000 MB/s, čo je rýchlosť akou donedávna disponovali iba špičkové interné počítačové SSD disky.

V porovnaní s typickým prenosným SSD diskom má však disk XS2000 iba polovičnú veľkosť, hoci má (podľa modelu) kapacitu od 500 GB až do 2 TB. Prenosný SSD disk XS2000 odoláva nárazom, prachu aj vode, takže je ideálnym spoločníkom, keď vyrážate do terénu za prácou alebo zábavou.

Kingston XS2000 Portable SSD, Cena: od 98,90 eur

Kingston XS2000 Portable SSDZdroj: Kingston
Kingston XS2000 Portable SSD

Zvýšte výkon pre nové hry

Pamäte Kingston FURY Renegade DDR4 RGB sú ideálne pre hráčov, ktorí si potrpia nielen na špičkový výkon, ale aj na vzhľad svojich strojov. Umožnia zvýšiť fps pri hraní hier, zabezpečiť plynulé streamovanie alebo rýchlo editovať krátke videá. Ponúkajú rýchlosť až 4 600 MHz spolu s nízkymi latenciami CL15–CL19.

Dynamické RGB podsvietenie využíva patentovanú technológiu Kingston FURY Infrared Sync Technology, ktorá zabezpečuje plynulé a synchronizované svetelné efekty bez dodatočných káblov. V predaji je tiež verzia bez RGB efektov, modelový rad Kingston FURY Beast DDR4 (s alebo bez RGB, prípadne aj verzia v prevedení DDR5 pre nové CPU), alebo notebookové moduly Kingston FURY Impact.

Kingston FURY Renegade RGB, Cena: od 51,90 eur (kit 2 modulov)

Kingston FURY Renegade RGBZdroj: Kingston
Kingston FURY Renegade RGB

Disk optimalizovaný pre hráčov

Nový SSD disk Kingston FURY Renegade predstavuje novú generáciu PCIe 4.0 NVMe M.2 diskov pre hráčov, počítačových nadšencov a náročných používateľov. Prináša špičkový výkon pri vysokých kapacitách s využitím najnovšieho radiča a 3D TLC NAND pamätí. Vďaka maximálnemu využitiu dostupnej šírky pásma zbernice PCIe 4.0 dosahuje rýchlosť pri čítaní/zápise až 7.300/7.000 MB/s a výkon až 1.000.000 IOPS, aby ste si mohli naplno vychutnať výnimočné hráčske zážitky.

Optimalizácia disku umožnila skrátiť čas načítania hier a aplikácií, uľahčiť streamovanie a zvýšiť celkovou rýchlosť odozvy systému. K dispozícii sú vysoké kapacity až 4 TB, čo bohato postačí aj pre veľmi rozsiahlu zbierku obľúbených hier alebo inú multimediálnu zábavu. Tenký modul formátu M.2 sa vojde aj do veľmi stiesneného priestoru v hráčskom notebooku alebo mini PC a dokonca aj v najnovšej generácii PlayStation 5, kde sa o jeho dobré chladenie aj pri intenzívnej záťaži postará integrovaný nízkoprofilový hliníkový chladič s grafénovou vrstvou.

Kingston FURY Renegade NVMe SSD, Cena: od 117 eur

Kingston FURY RenegadeZdroj: Kingston
Kingston FURY Renegade

Väčšie dátové úložisko pre stolové PC a notebooky

Novú generáciu SSD diskov predstavuje Kinston KC3000, ktorý používa najnovší radič Phison E18 a 3D TLC NAND pamäte s vysokou hustotou. Je ideálny pre náročných používateľov, ktorí potrebujú čo najvyššie rýchlosti spracovania dát, pretože ponúka fantastickú rýchlosť čítania/zápisu až 7.000/7.000 MB/s pri maximálnej kapacite až do 4096 GB. Štandardný formát M.2 2280 umožňuje inštalovať disk KC3000 do všetkých počítačov s príslušným rozhraním. Upgradom systémového disku tak môžu používatelia udržať krok s požiadavkami náročných pracovných úloh a dosiahnuť vyšší výkon pri softvérových aplikácií, ako je 3D renderovanie a tvorba video obsahu v rozlíšení 4K+. Pre zaistenie stáleho výkonu a dlhej životnosti je KC3000 vybavený tenkým hliníkovým chladičom s grafénovou vrstvou, ktorá účinne odvádza teplo a zabraňuje prehrievaniu disku pri vysokej pracovnej záťaži.

Kinston KC3000, Cena: od 110 eur

Kingston KC3000 SSDZdroj: Kingston
Kingston KC3000 SSD

Zdroj: Kingston

Prečítajte si aj:

Značky: