Pripravte sa na Vianoce v predstihu.

K tomu vám pomôže náš vianočný seriál. Aj tento rok sa nakupovanie vianočných darčekov presunie do online priestoru. Pokiaľ hľadáte inšpirácie zo sveta technológií, ktorými by ste potešili svojich blízkych, práve pre vás je určený náš vianočný špeciál. Každý týždeň prinesieme novú časť s inšpiratívnymi tipmi, ktoré môžu potešiť vás aj vašich blízkych.

Pomôžeme vám zorientovať sa v ponuke inteligentných hodiniek, slúchadiel, smartfónov, notebookov, televízorov a robotických vysávačov. Nezabudneme na pár tipov z kategórie starostlivosti o telo a poradíme vám, ako a čím nahrať kvalitné vianočné video.

Ak stále nemáte vyriešené darčeky a chcete stihnúť doručenie do Vianoc, je najvyšší čas objednávať. Po skúsenostiach z minulých rokov špecialisti z Heureky odporúčajú, že ideálny čas na bezrizikové objednanie darčekov je do stredy 15. decembra, keďže kuriérske spoločnosti majú už teraz mierne zdržanie s rozvozom objednaných tovarov.

Samsung Galaxy Watch4

Galaxy Watch4 sú najlepšie inteligentné hodinky, ktoré si môžete dnes kúpiť k smartfónu so systémom Android, pokiaľ vyžadujete inteligentné funkcie. Dostupné sú v štyroch verziách (dve veľkosti a dva dizajny), pričom štandardná verzia so športovým dizajnom stojí do 300 eur. Galaxy Watch4 využívajú operačný systém Wear OS 3 s nadstavbou od Samsungu, takže používateľské rozhranie je takmer na nerozoznanie od Tizen hodiniek.

Novinka ponúka viacero prémiových funkcií, ako sú bezkontaktné platby, Spotify v offline režime, zabudované GPS, meranie EKG a tlaku (tieto dve funkcie iba v kombinácii so Samsung telefónom), analýzu telesnej kompozície, monitorovanie chrápania atď. Samozrejmosťou je celodňové meranie tepu, stresu, analýza spánku a SpO2 a základný bežecký tréner.

Cena: od 269 eur (podľa verzie)

Galaxy Watch4 Classic 42mmZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Galaxy Watch4 Classic 42mm

JBL QUANTUM 350

Zoznámte sa s bezdrôtovými hernými slúchadlami JBL Quantum 350. Od najtichších krokov po najhlučnejšie laserové výboje vás JBL QuantumSOUND Signature postavia do centra každej scény. Bez ohľadu na to, ako bláznivá je táto akcia, odnímateľný mikrofón so zameraním na hlasové zaostrovanie znamená, že vás ostatní hráči môžu vždy jasne počuť. Bezstratové bezdrôtové pripojenie, 22-hodinová výdrž batérie a náušníky z ľahkej pamäťovej peny znamenajú, že vám ani na tých najdlhších herných stretnutiach neunikne žiadna chvíľa chaosu. Počítačový softvér JBL QuantumENGINE dolaďuje zvuk tak, aby prinášal maximálnu konkurenčnú výhodu. Vaši protivníci nebudú vedieť, čo ich zasiahlo.

Cena: 99 eur

JBL QUANTUM 350Zdroj: JBL
JBL QUANTUM 350

Samsung Galaxy Buds2

Tip na slúchadlá pod hlavičkou výrobcu telefónov. Sú vynikajúce a nie je treba mať telefón rovnakej značky. Sú povedzme v tej mierne drahšej cenovej kategórii, odmenou vám ale bude každý detail v hudbe. Navrhnuté sú tak, aby sa dali pohodlne nosiť v ušiach, majú špičkové aktívne odhlučnenie a veľmi dobrý zvuk. Generačne sa naozaj posunuli dopredu, vždy sme ich oprávnene chválili. Cez mobilnú aplikáciu nastavíte aj to ako ich budete dotykom ovládať. Sú vynikajúce.

Cena: 149 eur

Samsung Galaxy Buds2Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Buds2

Sony SRS-XB43

Svetelné efekty a silné basy. Toto sú hlavné charakteristiky rozmerovo väčšieho reproduktora. Využíva systém farebného a bieleho stroboskopického svetla s priamou interakciou na prehrávanú hudbu. Súčasťou výbavy sú dva basové meniče a dva výškové, po bokoch ešte pasívne žiariče na lepšiu rezonanciu prepracovaného basového efektu. Odolá ponoreniu do vody a keď sa zašpiní, stačí ho poumývať pod tečúcou vodou. Na jedno nabitie vydrží až 24 hodín.

Cena: 199 eur

Sony SRS-XB43
Sony SRS-XB43, Zdroj: Sony

Lenovo Yoga 9i

Cenovka takmer 2000 eur, no vyskúšate si, ako vyzerá notebook budúcnosti. Je tenučký, kovový má 14“ 4K HDR400 displej, vynikajúce reproduktory a vibračný touchpad zarovnaný s opierkou na dlane. Poznáte ho len podľa toho, že je hladký. Toto je ukážka, čo sa dá dnes zostrojiť, hodil by sa do filmu z budúcnosti ako dokonale uhladený notebook. Je zážitok tento notebook len vidieť, ešte väčší je vyskúšať si ho. Jeho kĺb je otáčajúci sa soundbar, ktorý bude nasmerovaný vždy k vám, či už v režime notebooku alebo tabletu. Zvuková lišta je zložená z dvoch subwooferov, dvoch výškových reproduktorov a podporuje Dolby Atmos.

Cena: 1949 eur

Lenovo Yoga 9iZdroj: Lenovo
Lenovo Yoga 9i

Surface Pro 8

Surface Pro 8 je špičkový Windows 11 tablet, ktorý nahradí aj notebook. Ponúka úplne nový dizajn s tenkými rámikmi a 13-palcovým displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a podporou pre Dolby Vision. Tablet poháňa procesor Intel Core 11. generácie v kombinácii s až 32 GB RAM. K dispozícii je až 1 TB úložisko, dva USB-C Thunderbolt 4 porty a 3,5 mm jack. Samozrejmosťou je Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.1. Výdrž dosahuje až 16 hodín. Jednoducho, toto je riešenie pre každého, kto chce mať možnosť odobrať klávesnicu, keď ju nepotrebuje a zároveň chce využiť plný výkon a možnosti počítača so systémom Windows 11.

Cena: od 1149 eur

Microsoft Surface Pro 8Zdroj: Microsoft
Microsoft Surface Pro 8

Apple iPhone 13 Pro Max

Najlepší a najväčší iPhone, ktorý si môžete kúpiť. Výrobca tu ukázal, že dokáže dobehnúť svet androidových telefónov a ponúknuť aj niečo navyše. Veľa nádejí vkladá do tvorby videa a špeciálneho režimu zaostrovania podľa tvárí na videu. Tento telefón je typickým príkladom jemného vylepšovania po každej stránke. Dostávate to najlepšie vo všetkých smeroch. Otázkou potom zostáva, či je toto hodné vynaložených prostriedkov a či podobnú hodnotu nedostanete od telefónu o viac ako polovicu lacnejšieho.

Cena: od 1249 eur

iPhone 13 Pro MaxZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
iPhone 13 Pro Max

Philips TAW6205: WiFi reproduktor

Kvalitný zvuk s Ambilight do každej miestnosti. Tento WiFi reproduktor sa postará o bohatý, vysokokvalitný zvuk vo viacerých miestnostiach. Ovládajte relax vďaka hlasovým asistentom cez streamovacie služby. Obohaťte svoju pohodu funkciou Ambilight z vášho televízora Philips alebo pripojte viaceré zariadenia pre skvelý zvuk vo viacerých miestnostiach naraz.

Cena: 299 eur

Philips TAW6205 WiFi reproduktor Zdroj: Philips
Philips TAW6205 WiFi reproduktor

LG OLED65C12 (2021)

Zástupca televízorov s OLED 65-palcovým displejom prináša živý a realistický obraz s čistými a presnými farbami navyše v mimoriadne tenkom tele. Špecifikom je procesor α9 štvrtej generácie s podporou umelej inteligencie a rozšírené možnosti AI ThinQ, ktoré využijete pri inteligentnej domácnosti. Kvalita ako v kine je pri režime Filmmaker Mode, podporuje Dolby Vision IQ, Dolby Atmos či HDR 10 Pro. Pre hráčov je tu podpora NVIDIA G-SYNC aj AMD FreeSync, automatické upravovanie obrazu a podpora VRR, ALLM a eARC.

Cena: 1839 eur

LG OLED65C12 (2021)Zdroj: LG
LG OLED65C12 (2021)

DJI Air 2S

V redakcii už používame tento 595-gramový dron a sme spokojní. S 1-palcovým snímačom zachytáva 5,4K video s 30 fps a fotí 20 Mpx fotografie. Dokáže na jednu batériu lietať 31 minút, combo balenie je s 3 batériami. Lietať môžete do vzdialenosti 12 km. Výhodou je možnosť natáčania zameraného objektu pomocou Active Track 4.0. V režime Sport môže lietať rýchlosťou až 68,5 km/h, účinne sa vyhýba prekážkam.

Cena: od 999 eur

DJI Air 2S
DJI Air 2S

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO

V cene na úrovni 250 eur si môžete kúpiť vysávač Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO. Ten sme odporúčali aj pred rokom a stále ho považujeme za zlatú strednú cestu. V tejto cene sa za posledných 12 mesiacov nič lepšie neobjavilo. Vysávač ponúka inteligentnú navigáciu pomocou lasera a sací výkon až 2100 pa. K dispozícii je základné mopovanie, ktoré využíva kombinovanú nádobu 2 v 1 s objemom 300 ml na prach a 200 ml na vodu. V rámci aplikácie si môžete rozdeliť vašu domácnosť do viacerých miestností či zadefinovať miesta, kde nemá robot upratovať. To je praktické, ak máte doma koberce a nechcete, aby na ne vybehol robot aj s aktívnym mopovaním. Výdrž je do 2 hodín upratovania.

Cena: 249 eur

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PROZdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO

Philips OneBlade Pro

Philips OneBlade Pro predstavuje ucelenú dodávku kombinovaného pomocníka, ktorá obsahuje všetko, čo by môžete potenciálne potrebovať pri holení. Oceníte aj  tvrdé prenosné puzdro vhodné na cestovanie, ako aj nový nastaviteľný nástavec. Dá sa používať každodenne a s jeho prácou budete spokojní. Holí bez podráždenia a rýchlo. Podporuje suché aj mokré holenie.

Cena: 99 eur

Philips OneBlade ProZdroj: Ondrej Macko, TOUCHIT.sk
Philips OneBlade Pro

Čas sa kráti a stále nemáte vybrané darčeky pre všetkých?

Nie ste sami, podľa prieskumu Heureky len 23 % Slovákov tvrdí, že s výberom darčekov nemá problém. Pre nás ostatných trápiacich sa, pripravila Heureka vianočné inšpirácie na stránke https://darceky.heureka.sk/. Navrhli ich produktoví špecialisti na základe podrobných analýz zákazníckych preferencií. Nájdete tam veľké množstvo tipov pre tých, ktorí nikdy nič nechcú, pre tých, ktorí chcú čokoľvek a aj pre tých, ktorí chcú všetko.

Túto vianočnú poradňu vám prináša nákupný poradca Heureka:

Heureka

Predchádzajúce časti: