„Všetko je v hlave.“ To je pravda, ale keď nevládzete, hlava to za vás nezdvihne. Tento mesiac vám v surfovaní ponúkneme inšpirácie na recepty, zdravé jedlo aj pochúťky. Ako trochu schudnúť, kedy definitívne nechudnúť a radšej pridať na strave, alebo ako čo najlepšie cvičiť.

Recepty a jedálniček

Dobré jedlo je niečo, čím nikto nepohrdne. Vedia to aj na webových stránkach www.rawmania.cz, kde nájdete všemožné recepty na takmer raw stravu. Web tvoria nadšenci, ktorí pridávajú vlastné a vyskúšané recepty a dávajú odporúčania, ako môžete ich pôvodné recepty ešte obmeniť.

Pekné fotografie a prehľadné recepty. Ten web sa nám páčil. Nevenuje sa však iba raw strave, keďže mnohé recepty sú skôr v štýle vegan a teda aj pripravované v rúre. Všetko je ale pekne potriedené a ľahko si vyberiete z jedál na raňajky, obed alebo z rôznych maškŕt. Všestranný web zameraný na varenie a prípravu prakticky čohokoľvek, je na adrese www.zdravienatanieri.sk. Zameriava sa na tie zdravšie recepty, no nájdete tu aj maškrtnejšie veci. Sem sa treba ísť pozrieť, ak chcete vidieť články o jedle a inšpirácie či dobré postrehy na zamyslenie.

Recepty majú krásne fotografie a všetko, čo k tomu patrí. Teda potrebné suroviny, postup ako aj čas prípravy, vrátane času, ktorý vám zaberie predpríprava. Inšpiratívny web je www.mojavyziva.sk a nájdete tu nielen recepty a rady o chudnutí, ale aj princípy rôznych diét. A že ich teda je, napríklad kávová, kapustová, 90-dňová, pre menej vytrvalých aj 3-dňová, pre milovníkov čili je tu čili diéta atď.

Pekný web, no radšej sa viac najedzte, ako by ste mali dodržiavať viac či menej nezmyselné diéty. Jednoduchší, no zaujímavými receptami naplnený web je recepty-varenie.eu. Pekné fotky, výpis surovín a postup prípravy. Presne tak, ako to má byť. Rovnako tak zavítajte aj na server www.varenie.sk. Fotiek z jedál nemá až tak veľa ako iné weby, no je tu všetko podstatné.

Web so zameraním na surovú stravu

Príprava jedál podľa vašej chuti s kopou sladkých vecí

Pohyb a cvičenie

Pri strave ešte zostaneme. Pohyb a snaha o akúsi rovnováhu medzi jedlom a športom závisí od toho, čo zjete. Preto si treba strážiť aj kalorický príjem. V tom vám pomôže web s kalorickými tabuľkami www.kaloricketabulky.sk. Je tu prehľad potravín, jedál aj nápojov.

Ľahko sa tak dozviete, prečo nie a nie schudnúť. Informácie zahrňujú aj zloženie základných látok v danej potravine. Dozviete sa, koľko soli alebo vápnika či vlákniny obsahuje. Zaujímavosťou je časť Katalóg aktivít. Tu sa zase naopak dozviete, aký veľký energetický výdaj a spálené kalórie dosiahnete pri cvičení alebo rôznych aktivitách. Napríklad pri bežnej chôdzi za určitý čas alebo vysávaní a umývaní riadov. Hor sa do upratovania.

Web www.chudnutie-ako.sk je komplexný web písaný ľudskou rečou, kde sa dozviete všetko podstatné o chudnutí. Je to web, ktorý stojí za to si prečítať a inšpirovať sa. Nejde bezhlavo systémom obmedzovania stravy. Zameriava sa na komplexné podanie informácie a tiež upozorňuje na riziká pri chudnutí.

Na webe www.cvicte.sk nájdete množstvo návodov a článkov ako cvičiť. Sú zamerané pre každého z nás a články sú triedené. Máte radi beh alebo fitness? Všetko podstatné nájdete v týchto kategóriách. Dozviete sa, ako si zacvičiť aj so psom, ale aj to, ako je to s cvičením a behom naboso. Web je dobrou studnicou informácií a testov. Aj dobrá športová výbava vám pri špecializovaných tréningoch pomôže.

Kalorické tabuľky vhodné nielen pri chudnutí, ale aj cvičení

Web zameraný na inšpiráciu z rôznych oblastí cvičenia

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.