Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nie len obyčajná tlačiareň, ale vyvrcholenie úsilia spoločnosti Epson prinášať inovácie na trh s profesionálnou tlačou fotografií a umeleckých diel

Spoločnosť Epson s potešením oznamuje, že jej tlačiareň SC-P5300 získala prestížne ocenenie TIPA 2024 za najlepšiu profesionálnu fototlačiareň. Organizácia TIPA (Technical Image Press Association) ocenila tlačiareň SC-P5300 pri udeľovaní cien TIPA World Awards 2024, ktoré sú oslavou toho najlepšieho z fotografických a zobrazovacích technológií v najrôznejších kategóriách.

Ocenenia TIPA sú známkou dokonalosti v odbore a odrážajú súčasný stav aj budúce smerovanie technológií, produktov a služieb, ktoré uspokoja profesionálnych, nadšených i amatérskych spotrebiteľov. O týchto cenách rozhoduje odborná porota zložená z odborníkov z celého sveta, čo len podčiarkuje dôležitosť inovácií a kvality pre komunitu zaoberajúcu sa fotografiami a obrazom.

Organizácia TIPA vo svojom hodnotení ocenila tlačiareň SC-P5300 za jej schopnosť splniť vysoké nároky profesionálnych fotografov a používateľov umeleckých diel. „S dnešnými fotoaparátmi a skenermi s vysokým rozlíšením hľadajú laboratóriá, profesionálne štúdiá, galérie a umeleckí fotografi tlačiareň zhotovujúcu tlače, na ktorých vyniknú všetky farby, tóny a ostrosť ich snímok,“ uviedla organizácia. Tlačiareň SC-P5300 je vybavená 10-kanálovou tlačovou hlavou Micro Piezo a využíva skríningovú technológiu Epson Precision Dot s 10-farebnými atramentmi UltraChrome vrátane fialovej, ktoré zaručujú rozsiahlu škálu farieb a vynikajúcu kvalitu tlače.

SC-P5300 vyniká svojou pozoruhodnou všestrannosťou. Ponúka oddelené atramentové kanály pre lesklú a matnú čiernu, a režim „uhľovočierna“ zvyšujúci optickú hustotu D-Max pre živé čiernobiele tlače na lesklé povrchy. Tlačiareň je vybavená vstavaným podávačom rolky papiera na tlač s okrajmi aj bez okrajov. Je vybavená používateľsky prívetivými funkciami, napríklad ovládacím panelom pre ľahký výber papiera a atramentu.

„Požiadavky na produktivitu sú v dnešnom profesionálnom umeleckom prostredí vyššie ako predtým a používatelia samozrejme stále požadujú maximálnu úroveň kvality obrazu,“ hovorí Slávek Gross, Commercial & Industrial Printing Manager v spoločnosti Epson Europe CZ & SK. „Fototlačiareň SC-P5300 od spoločnosti Epson spĺňa obe tieto požiadavky, a to svojou mimoriadne jednoduchou obsluhou a výnimočnou spoľahlivosťou.”

„SC-P5300 nie je len obyčajná tlačiareň. Predstavuje vyvrcholenie úsilia spoločnosti Epson prinášať inovácie na trh s profesionálnymi fotografiami a umeleckou tlačou. Vďaka pokročilej technológii a dizajnu zameranému na používateľov umožňuje fotografom a umelcom posúvať hranice vlastnej kreativity.”

Značky: