Tankový systém náplní je úspešný a osvedčil sa. Nielen firme ale aj zákazníkom.

Epson má na trhu 73 % podiel a predali takmer 40 000 kusov takýchto tlačiarní / multifunkcií.

Firma bude produkty upravovať aj naďalej a vylepšovať podľa potrieb svojich zákazníkov. Zameranie je nateraz jasné, chcú sa venovať prevažne atramentovej tlačiarni. Hoci na laser Epson úplne nezanevrel.

Okrem toho sa Epson bude aj naďalej venovať projekčnej technike. Prakticky sa dá hovoriť že má 50 % podiel na trhu, teda z dvoch predaných projektorov všeobecne je teda jeden značky Epson.

Firma sa riadi japonským systémom práce a vízie zvaným Monozukuri, čo znamená snaha vyrábať veci, ktoré zákazníci chcú a potrebujú a vyrábať ich v čo najlepšej kvalite.

Aj preto má Epson takmer 150 vlastných tovární na svete. Nepoužívajú systém západných spoločností – teda navrhnúť doma a nechať zostaviť nejakou univerzálnou fabrikou pre rôzne značky.

Epson chce do roku 2050 znížiť emisie CO2 na nulovú hodnotu. Už teraz v roku 2020 sa firme podarilo znížiť na úroveň 80 %. Epson verí, že atramentová technológia tlačí dokáže zmeniť vnímanie tlačového biznisu. Jednak je to úspora pri samotnej tlači, zároveň ale je vyrábanie takýchto zariadení ekologickejšie.

Vo svojich zariadeniach využíva technológiu Inkjet Piezo, ktorá je na báze vytlačenia atramentovej kvapky bez potreby jej zahrievania. Menej sa namáhajú časti tlačovej hlavy a zároveň je tu priaznivejší dopad na spotrebu a rýchlosť tlače. Vízia firmy je prinášať zariadenia, ktoré poskytnú rýchlu tlač v segmente dokumentov do piatich strán.

Čo sa týka rýchlosti, to bude platiť za plnej prevádzky ako aj v čase, keď ste zariadenie nepoužili napríklad 14 dní. Zapnete, počkáte na inicializáciu a do piatich sekúnd môžete tlačiť.

Výhodou atramentových strojov je, že vďaka ich zloženiu sú podstatne jednoduchšie. Rýchlejšie sa opravia a je tu menej častí, ktoré sa môžu pokaziť. Základom je minimum vymeniteľných dielov.

Atrament je teraz v takomto vrecku. Stačí vložiť do zásobníka

V prípade spotreby energie sa dá hovoriť o 95 % úspore energie pri porovnaní atramentovej tlačiarne Epson a laserovej inej značky.

V zariadeniach Epson WorkForce Pro Enterprise je použitá líniová hlava. Teda jediné, čo sa vo vnútri hýbe, je papier. Tlačová hlava je tak veľká ako najkratšia strana podporovaného formátu papiera. Odpadá tak ďalšia pohyblivá súčasť.

Výhodou firemných zariadenie je tzv. Funkcia Schránky. Úlohy, ktoré sa do zariadenia pošlú sa dajú spracovať neskôr. Môžete skenovať, tlačiť z PC alebo si priniesť veci na flash disku, no pošlete ich do cloudu neskôr. Prípadne sa dajú poslať na email, vytlačiť atď. no kým úlohu nezadáte, zostane v zariadení na neskoršie spracovanie.

Na vzdialenú správu zariadení je tu služba Epson Remote Services. Je zadarmo a používatelia týchto zariadení ju majú dostupnú.

V zabehnutom portfóliu zariadení je viacero noviniek. Model Epson M2120 je nová 3v1 mono multifunkcia. Multifunkčné zariadenie označené ako L15150 / L15160 na formát A3 je podľa firmy tzv. laser killer. Ideálne ako náhrada laserovej tlače do firemného prostredia.

Prečítajte si aj:

Predstavujeme multifunkčné zariadenie s extra nízkymi nákladmi na tlač – Epson EcoTank L3150 (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.