Pripravované novinky ocenia používatelia, ktorí uprednostňujú používanie klávesncie.

Podľa webu ghacks.net sa v Insider verzii Windows 11 objavila možnosť ovládať Správcu úloh cez klávesové skratky. Táto možnosť bola doteraz zanedbávaná, hoci jedna tu funguje. Označenie procesu a stlačenie klávesu Delete ho ukončí. Z pohľadu ovládania týmto spôsobom je to všetko.

Aktualizácia Windows 11 by mala priniesť rozšírenie skratiek v tomto systémovom programe, tiež ale aj tmavý režim. Zmeniť by sa malo aj rozloženie ovládacích prvkov v okne. Na pohľad nepôjde o žiadne prevratné novinky, skôr  o kozmetické vylepšenia. Najviac viditeľný bude tmavý režim, ktorý sa bude meniť podľa systémových nastavení. Systém získa na lepšej konzistentnosti.

Ovládanie klávesnicou by malo umožňovať spustenie novej úlohy cez Alt + N alebo napríklad prepnutie procesu do režimu energetickej efektivity cez Alt + V. Stránka ghack.net informuje o tom, že aktuálne funguje aj prechádzanie kariet cez Alt + Tab (Shift + Alt + Tab pre opačné poradie). Toto je ale systémová súčasť a až na výnimky ide o bežnú záležitosť. Funguje to v prehliadačoch aj snáď vo všetkých aplikáciách, v ktorých komponent na zobrazenie takýchto kariet.

Pôvodná verzia bez rozšírených skratiek a tmavého režimu

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.