Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toyota vyvinula rekreačnú jachtu s paralelným hybridným pohonom. Testovať jej využitie a komfort bude bude v spolupráci s predstaviteľmi mesta Tokio od  júla 2018 do marca 2021.  

Automobilka bezplatne požičia zástupcom mesta hybridnú loď  PONAM-28V na trojročné testovanie.  Jachta má slúžiť aj na údržbu nástupiska a iných objektov v prístave.  Navyše ju  bezpečnostné služby využijú počas Olympijských a Paraolympijských hier v Tokiu v roku 2020 ako prepravný prostriedok v Tokijskom zálive. Hybridný  PONAM-28V využijú aj turisti a obyvatelia mesta  na výlety po kanáloch. Predstavitelia Tokia budú Toyotu informovať o priebehu testov, na základe ktorých výrobca vyhodnotí výkon a prevádzkový komfort nového modelu a vylepšenia oproti lodi PONAM-28V s konvenčným spaľovacím pohonom, ktorá je v súčasnosti v predaji.

Vybavením jachty paralelným hybridným pohonom so spaľovacím a elektrickým motorom sa Toyota snaží obmedziť emisie, spotrebu paliva a hlučnosť a súčasne zabezpečiť používateľom požadovaný výkon. Hybridná Toyota PONAM-28V je schopná pohybovať sa výlučne pomocou elektrického motora.  Pohon pozostáva zo spaľovacieho motora s výkonom 260 koní pri 3600 otáčkach za minútu a elektrického motora so 49 kW, napájaného lítium-iónovou batériou s kapacitou 11 kWh.   Doteraz Toyota uviedla na trh tri jachty poháňané spaľovacím motorom – PONAM-35, PONAM-31 i PONAM-28V s dĺžkou 35, 31 a 28 stôp (10,66 m, 9,44 m a 8,53 m).

Značky: