Tentokrát bude moje odporúčanie veľmi jednoduché. Čítajte.

Čítajte viac dôveryhodných článkov na webe, viac kníh, čítajte dokonca návody k elektrospotrebičom. Nechcem tu pliesť piate cez deviate, ale čitateľská gramotnosť na Slovensku na tom nie je najlepšie. To hovoria štatistiky. Koľko kníh ste prečítali ostatný rok?

Ak ste stihli aspoň tri, super. Ja musím s čítaním totiž veľa doháňať. Cestu ku knihám som si našiel až pred ukončením strednej školy. Dovtedy ma to akosi nelákalo a všetky čitateľské denníky som odpisoval. Doteraz si spomínam, že mojou prvou prečítanou knihou bola romantická tragédia Peter a Lucia. Až tam som si uvedomil, že vlastne iba knihy dokážu vykresliť vnútorné zmýšľanie postáv a nenahradí ich ani oskarový film.

Čítajte viac aj svojim deťom. Nechcem tu rozoberať všetky psychologické dopady a benefity, ktoré to na dieťa bude mať, ale už iba tie strávené chvíle rodiča s dieťaťom stoja za to.

Čítajte aj návody k spotrebičom. Potom sa vám nestane, že zabudnete vytiahnuť poistné šrauby bubna práčky, keď ju po kúpe prvýkrát spustíte. Aj keď napíšem, že sa to reálne nestalo mne, ale jednému môjmu známemu, bude to zbytočné.

Že nestíhate čítať? Och, výhovorka. Ja som ju používal tiež, ale vždy si prečítam aspoň zopár strán, alebo kapitolu pred spaním. Hoci takto čítam knihu celé týždne, nakoniec ju dočítam. Inak spomedzi zariadení najradšej čítam knihy na elektronickej čítačke PocketBook, vďaka ktorej môžem čítať na cestách a za každých svetelných podmienok. Porovnávací test elektronických čítačiek si môžete prečítať tu.

Zo spravodajských webov čítam veľa Denník N a Sme.sk. Ak vám neostávajú peniaze nazvyš a nemôžete si kúpiť predplatné, potom si lajknite Aktuality.sk a čítajte dôveryhodné správy tam.

A ozaj, čítam aj tie návody, ale nie všetky. Urobte pre čitateľskú gramotnosť Slovenska niečo aj Vy.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

 

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.