Zaberie to nejaký čas, ale môže sa vám splniť fanúšikovský sen.

Tomb Raider Level Editor je nástroj pomocou ktorého si vytvoríte vlastné levely hry na motívy tejto hry. Level Editor patril medzi súčasť hier TR 4 a TR5 (Chronicles), ak išlo o PC verzie. Vytvoriť si vlastnú hru s niekoľkými prechádzateľnými úrovňami zaberie čas, prakticky sa dá hovoriť o hodinách, skôr dňoch.

V prvom rade je treba začať dizajnom miestnosti. K dispozícii je aj kompletný manuál. Pri hraní si často jednotlivé detaily neuvedomíme, avšak treba zohľadniť niekoľko faktorov. Spúšťače, aktívne prvky, kedy sa zobrazia nepriatelia, akou formou budú útočiť atď.

Tiež je treba dbať na nasvietenie miestnosti, aplikovanie aktívnych prvkov a ich následných akcií a to všetko sa deje na „holom“ modely. Na ňom určujete, či ide o pevný povrch, vodu atď. Voda je dôležitá najmä pre správanie hrdinky. Skokom do vody z výšky sa jednak nezabijete a po druhé prejde Lara do režimu plávania. Následne aplikujete textúry. Je možné, že z dôvodu kompatibility bude potrebné spustiť Level Editor v režime pre Windows XP.

Stiahnuť si ho môžete z tohto odkazu. Na webe Tomb Raider Chronicles nájdete inštalačné ISO kompatibilné pre Windows 10 a 7, avšak aj tu sme zistili, že je vhodnejšie použiť režim kompatibility. Klasické hry Tomb Raider sú staré a hoci ich môžete cez Steam bez problémov hrať, fanúšikovské modifikácie nemusia byť vždy stabilné. Pozor na to aj pri editore levelov.

Komu sa nechce vytvárať vlastné levely, avšak rád sa zahrá tie, ktoré pripravili fanúšikovia, stovky ich nájde na webe TRLE.net.

Zdroj: trc

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.