Nielen DxOMark vykonáva porovnávacie testy smartfónov.

Z dlhodobého hľadiska významnú úlohu zohráva aj portál GSMArena, ktorý má vo svojej databáze obrovské množstvo telefónov. Začiatkom roka 2020 portál spustil projekt, v ktorom začal porovnávať hlasitosti jednotlivých telefónov. Keďže od spustenia projektu ubehlo viac ako rok a pol, testovacím procesom už prešlo veľké množstvo modelov. Portál najnovšie zverejnil databázu najhlasnejších telefónov za rok 2021.

Najhlasnejšie telefóny roka

Na trhu je obrovské množstvo skutočne hlasných telefónov, no ich kvalita nie je na príliš vysokej úrovni. Test portálu GSMArena sa preto okrem hlasitosti zameral aj na kvalitu reprodukcie.

Dosiahnuté skóre nevyjadruje maximálnu nárazovú hlasitosť, ale vyjadruje priemernú hlasitosť v sérii zvukových stôp, čo je relevantnejšie pre skutočné používanie. Namerané hodnoty sú vyjadrené v záporných číslach. Čím je skóre bližšie k nule, tým je výsledok lepší. 

Nubia red magic 6
nubia Red Magic 6 – telefón s najhlasnejšími reproduktormi roka 2021

Víťazom rebríčka o najhlasnejšie reproduktory v smartfónoch za rok 2021 sa stal model nubia Red Magic 6. Na druhom mieste sa umiestnil model Infinix Note 11 Pro. Najviac telefónov v prvej desiatke má Xiaomi (4) a OnePlus (2). V TOP 10 svojich zástupcov majú aj značky Apple (1) a Asus (1).

TOP 10 najhlasnejších telefónov roka 2021 podľa GSMArena:

  1. ZTE nubia Red Magic 6
  2. Infinix Note 11 Pro
  3. Xiaomi Mi 11 Lite 5G
  4. Xiaomi 11 Lite 5G NE
  5. Asus ROG Phone 5
  6. Apple iPhone 13 Pro Max
  7. OnePlus 9 Pro
  8. Xiaomi Mi 11 Lite
  9. Xiaomi Mi 11 Ultra
  10. OnePlus Nord 2 5G

Porovnanie hlasitosti medzi jednotlivými modelmi TOP 10 si môžete vypočuť priamo na stránke portálu GSMArena.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.