Tehotenstvo je najkrajším období v živote ženy.

Neraz však so sebou prináša neľahké okamihy, nervozitu, ba aj obavy. Práve kvôli týmto situáciám vznikli nasledujúce tri gadgety, ktoré sa snažia budúcim matkám čakanie na svoje bábätko spríjemniť a čo najviac uľahčiť.

  1. Náramok proti ranným nevoľnostiam

Ranné nevoľnosti sú minulosťou. Neurostimulačný náramok ReliefBand bol vyvíjaný špeciálne pre pacientov liečených chemoterapiou, no svoje využitie nájde aj na zápästiach tehotných žien či cestujúcich, ktorí pocity nevoľnosti doposiaľ museli potláčať kindrylom.

Náramok využíva v boji proti nevoľnosti a zvracaniu prirodzené nervové dráhy tela. Generuje jemné elektrické impulzy, ktoré cez ruku prechádzajú do nervov. Vyslané signály následne putujú do mozgu, kde stimulujú centrum, ktoré má na starosti komunikáciu medzi mozgom a žalúdkom.

Voliť si môžete medzi piatimi stupňami intenzity signálu. Úľava od negatívnych pocitov by mala nastať do niekoľkých minút. Zariadenie je certifikované a bez vedľajších účinkov. Kúpiť si ho môžete za necelých 85 USD.

  1. Tehotenstvo pod kontrolou

Bloomlife je nositeľné zariadenie, ktoré pomáha budúcim mamičkám monitorovať frekvenciu a úroveň svalových kontrakcií počas tehotenstva. Súčasťou balenia je náplasť s elektródami, ktorá sa priliepa na bruško. Náplasť je vymeniteľná a vkladá sa do nej merač.

Zariadenie nefunguje na princípe ultrazvuku, ide len o pasívne monitorovanie sťahov maternice. Bloomlife sa páruje so smartfónom cez Bluetooth a vďaka príslušnej aplikácii vie všetky namerané údaje ukladať. Prostredníctvom nich vie žena sledovať vývin svojho dieťatka a v prípade akýchkoľvek komplikácií či zmien z predčasných kontrakcií na pôrodné, situáciu rýchlo riešiť.

Batéria zariadenia vydrží týždeň a nabíja sa cez USB. Keďže je zariadenie užitočné pre ženy len v období tehotenstva, Bloomlife je dostupné k vypožičaniu na určitý čas za cenu od 57 USD.

  1. Hudbou k lepšiemu spánku

Niektorí vedci zastávajú názor, že hudba, ktorú novorodeniatka počúvali, kým boli v matkinom brušku, má pozitívny vplyv aj po ich narodení. Údajne ich vie jednoduchšie upokojiť, a teda uspať.

Aj keď výskum v tejto oblasti je stále v plienkach, podaktorí výskumníci sú si istí, že plod v maternici je schopný dokonale počuť už po 20 týždňoch od počatia. Preto niet divu, že hneď niekoľko firiem prišlo so zariadeniami umožňujúcimi prehrávanie hudby ešte nenarodeným bábätkám.

Lullabelly (60 USD) je prenatálny hudobný pás, ktorý nosí matka okolo drieku, Bellybuds (34 USD) sú zasa reproduktory, ktoré sa prilepujú na pokožku bruška a vysielajú príjemné melódie priamo do maternice.

Zdroj: Medical Futurist

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.