YouTube dostane nové funkcie spojené s prehrávaním obsahu.

Podľa blogu, ktorý firma zverejnila, sa v najbližšom období dočkáme niekoľkých funkcií zlepšujúcich celkový zážitok s používaním aplikácie. Prvou, ktorá nás zaujala je nazvaná stabilná hlasitosť. Bude sa dať aktivovať v aplikácii v menu, kde sa dá nastaviť aj rýchlosť prehrávania videa.

Keď už sme pri prehrávaní videa a rýchlosti, aj tu nastanú zmeny. Po novom sa bude dať aktivovať 2× prehrávanie podržaním prsta na obrazovke. Teraz to nie je možné a celá obrazovka je vyhradená na vyhľadávanie vo videu. Podržaním prsta sa zobrazí možnosť s ním pohybovať a zrýchlene prechádzať po obsahu videa. Zmena umiestni tento prvok nižšie. Teda podržanie prsta aplikuje zrýchlenie prehrávania, podržanie prsta v časti s ukazovateľom pozície prehratia aktivuje vyhľadávanie.

Prehrávaný obsah sa nám občas minimalizuje alebo si omylom zatvoríme aplikáciu. Teraz sa bude dať počas obrazovka počas prehrávania zamknúť. Túto možnosť majú už niekoľko rokov prehrávače multimédií, no v YouTube aplikácii nebola dostupná. Vylepšenie pribudne aj tu a obrazovku si budete môcť zamknúť proti náhodným dotykom. Na YouTube sa bude dať hľadať aj zaspievaním alebo zahmkaním tónu pesničky, ktorú hľadáte. AI sa pokúsi odhadnúť váš pokus a nájde najbližšie výsledky tomu, čo ste zrejme zahmkali.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.