Microsoft postupne dokončuje ďalšiu hlavnú aktualizáciu Windows.

Pôjde o verziu s číslom 2004, ktorá by mala byť uvoľnená v najbližšej teda jarnej aktualizácii 2020. Niektoré z nových vlastností sme videli s postupom času, ako pribúdali. Tu je ich prehľad podľa servera WinAero.

Cortana má upravené okno konverzácií, ktorému sa bude dať meniť poloha na pracovnej ploche. V našich končinách tohto asistenta pravdepodobne nepoužívate.

Pre vývojárov je tu rozšírenie hľadania. Podporované sú aj súbory ako .git, .hg, .nuget atď. Všetko v štandardnom nastavení, nie je potrebné zapínať túto funkcionalitu dodatočne.

Pribudne aj možnosť premenovanie pracovných plôch. Zásadná funkcia to síce nie je ale kto ich používa, môže to oceniť.

windows v2004

Prieskumník bude hľadať aj v úložisku OneDrive, avšak je tu možnosť obnovenia klasickej formy hľadania. Po problémoch s lištou hľadania to snáď už bude v poriadku. Navyše má byť o trochu dlhšia. Navyše, kontextové menu pre súbory typu .HEIC bude obsahovať aj možnosti tlače alebo pridať obrázok ako pozadie pracovnej plochy.

Zmena sa dotkne aj nastavenia audia v sekcii Nastavenia. Okrem iného sa budú dať naraz deaktivovať zvuky pre všetky notifikácie. Rýchlosť kurzora sa takisto presunie do tejto sekcie, ako vidno, čoraz viac nastavení sa presúva do tejto časti.

Uvidíme, koľko ich zostane v Ovládacom paneli. Čo sa týka notifikácií, tak teraz je ich súčasťou aj celý párovací proces Bluetooth zariadení. Pôjde o jednu z aktualizácií najväčšieho rozsahu celkovo pre rôzne oblasti v systéme.

windows v2004

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Chyby v systémoch? Windows vôbec nie je na prvom mieste

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.