Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Ľudia milujú Windows 11. Niekto sa musel zblázniť

Systém Windows 11 je dostupný pre každého. Každého s kompatibilným počítačom, no Microsoft priniesol túto správu s veľkou pompou a my sme o tejto udalosti nedávno informovali. Teraz prichádzajú ďalšie správy, konkrétne o tom, ako ľudia berú Windows 11. Téme sa venoval web Softpedia a tu sa objavila informácia, že ľudia Windows 11 milujú. V našich končinách to nazvime, že ho majú radi. Ide o vyjadrenie výkonného viceprezidenta spoločnosti Microsoft, Panosa Panaya. Viac sa dozviete v článku nižšie.

2. Ktorý cyklotrenažér si vybrať a ako sa v nich vyznať?

Jazdiť na vašom milovanom bicykli sa dá, aj keď tomu počasie alebo ročné obdobie nepraje. Zarytí cyklisti síce budú tvrdiť, že nie je zlé počasie iba zlé oblečený cyklista, ale nie všetci sú fanúšikovia blata a zdĺhavého umývania bicykla. Nič sa nevyrovná pocitu, keď si človek užíva jazdu na bicykli, či už na cyklochodníku alebo na nejakom krásnom singletraily v lese, avšak občas nastanú situácie, že človek buď nemá chuť vyraziť von kvôli zlému počasiu, alebo na to nemá čas. V článku nižšie vám poradíme, ako si vybrať ten správny cyklotrenežér, aby splnil vaše očakávania.

3. Realme 9 Pro+ 5G: Smartfón, ktorému nič nechýba

Displej, procesor, nabíjanie aj fotoaparát ponúkajú výbornú kvalitu vzhľadom k cene. Realme 9 Pro+ je najlepšie vybavený smartfón rodiny Realme 9. Tá pozostáva z celkovo piatich modelov. Niektorým z nich sme sa venovali v samostatných recenziách – Realme 9, Realme 9 5G a zvyšnej trojici v prehľadovom článku a videu. O modeli Realme 9 Pro+ sa viac dozviete v našej recenzii nižšie.

4. Vrchní prchni by si už nezarobil – na zaplatenie v reštaurácii nebudete musieť čakať

Do slovenských reštaurácií prichádza zmena. Spoločnosť Qerko mení spôsob, ako si objednávate a platíte za jedlo či nápoje v reštaurácii. Zatiaľ sú v prevádzke dve takéto reštaurácie v Bratislave, obe sú to Kolkovne ale pribudnú ďalšie. My sme sa boli pozrieť na Kolkovňu v Eurovea. Tam je už zavedený nový pôsob platenia prostredníctvom QR kódu umiestneného na stole a zaplatíte pomocou aplikácie Qerko v smartfóne. Tejto téme sme sa venovali v článku nižšie.

5. Xiaomi a Leica potvrdili spoluprácu. Prvý telefón predstavia v júli

Nemecký výrobca pomôže spoločnosti Xiaomi s fotoaparátmi vlajkových lodí. O možnej spolupráci týchto dvoch spoločností sme síce informovali už pomerne dávno, no tá bola až teraz oficiálne potvrdená. To znamená, že čoskoro sa skutočne dočkáme telefónu, ktorého fotoaparáty sú vyvinuté v spolupráci Xiaomi / Leica. Podľa portálu GSMArena by sa tak malo stať už v júli. Pokiaľ sa budeme držať pôvodnej správy, tak prvým telefónom, na ktorom obe spoločnosti pracujú, by mohol byť model Xiaomi 12 Ultra. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: