Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Netflix: Reklama sa tu zažerie ako špina. Gratulujeme, môžeme rovno pozerať klasickú telku

Pravdepodobne už na jeseň tohto roku. Reklama je tak prežratý biznis, že vám vlezie za chvíľu do postele. Pardon, už tam v istých metaforách definitívne je. O tom, že Netflix koketuje s možnosťou zverejňovania reklám na svojej streamovacej platforme, sme informovali už dávnejšie.

Zisky, ktoré prinieslo „kovidové“ obdobie boli preexponované, stačí sa pozrieť na viac ako 50 % pokles technologických firiem na akciovom trhu v posledných týždňoch až mesiacoch. Povedzme si rovno, toto nebolo reálne udržateľné. Firma však ale hľadá nové spôsoby, ako si poradiť so situáciou na trhu. Jedným z nich sú práve reklamy. Web CNBC priniesol aktualizované informácie. Viac o tejto problematike sa dočítate v článku nižšie

2. Samsung neodhadol dopyt: Na sklade má milióny smartfónov

Za ostatné dva roky sme sa v celosvetovom meradle stretli s viacerými faktormi, ktoré mali negatívny dopad na fungovanie veľkého množstva spoločností.

Pokým väčšina z nich nevedela ani po dlhých mesiacoch plniť svoje záväzky, bolo iba málo z nich, ktoré mali opačný problém – veľké skladové zásoby. Práve s druhým z týchto problémov zápasí aj spoločnosť Samsung. Tá má plné sklady telefónov, ktoré ešte len čakajú na svojich majiteľov. Zdá sa, že hlavným vinníkom je iba jeden faktor. Samsung nesprávne odhadol predpokladaný dopyt na rok 2022. Viac sa dočítate v článku nižšie.

3. Vivo X80 Pro: Prvé dojmy a prvé testovacie fotografie

Vivo X80 Pro je najnovší prírastok medzi prémiové telefóny na Slovensku. Táto vlajková loď je v predaji od 23. júna 2022 za odporúčanú cenu 1099 eur a prináša niekoľko technológií, s ktorými sme sa doteraz v segmente smartfónov nestretli – napríklad gimbalovú stabilizáciu fotoaparátu s 2× optickým priblížením alebo najväčšiu čítačku odtlačkov prstov v displeji.

V redakcii TOUCHIT testujeme Vivo X80 Pro od polovice júna – vtedy sme sa zúčastnili uvedenia tohto telefónu na európsky trh. Zároveň sme mali možnosť nahliadnuť do kuchyne spoločnosti ZEISS, s ktorou Vivo spolupracuje v snahe zlepšiť fotoaparáty v jeho telefónoch. Reportáž z tejto udalosti si môžete pozrieť v našom videu.

4. Aké teploty škodia batérii?

Koľko stupňov je už veľa a koľko je naopak málo? O nabíjaní batérií sa publikovalo veľa obsahu, správne zásady, ako nabíjať svoj smartfón si prečítate aj v našom článku. Teraz nás bude zaujímať batéria najmä z pohľadu teploty. Letné obdobie dáva zabrať nielen ľuďom ale aj elektronike.

Možno ste si kládli otázku, čo s prehriatym smartfónom a prečo sa nabíja pomalšie, alebo sa vám nabíjanie vyplo. Bežne sa nám totiž stávalo, najmä v letných horúčavách aj v byte, že sa počas hrania hry prestal telefón nabíjať z dôvodu vysokej teploty vnútorných častí. Systém nás na to upozornil. Viac sa dočítate v článku nižšie.

5. Takto spoznáte falošných predajcov kryptoaktív

Podvodníci stále hľadajú nové spôsoby, ako by od ľudí vylákali peniaze alebo iný majetok. A s vývojom doby prichádzajú s praktikami, o ktorých sme ešte nepočuli alebo zatiaľ nie sú známe širokej verejnosti.

Prípad 57-ročnéhu muža z Humenného, o ktorom tento mesiac informovali médiá, je toho príkladom. Neznámi páchatelia získali od muža podvodom až 26 700 eur, ktoré chcel tento muž využiť na nákup kryptomien. Podľa polície podvodníci vystupovali pod falošnou identitou a vydávali sa za zástupcov nemenovanej spoločnosti. V dobe, keď hodnota bitcoin klesla, vzniká pre podvodníkov nová šanca ako zarobiť na váš účet. Čoraz viac ľudí zvažuje jej nákup, aby neskôr zhodnotili svoje investície. Na čo si však treba dávať pozor, ak máte záujem o nákup kryptomien, ale nemáte skúsenosti? Viac sa už dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: