Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Na konci roka bude nával ľudí žiadajúcich o nový elektronický občiansky preukaz

Na konci tohto roka nastane problém pre státisíce občanov Slovenska, ktorí využívajú svoje elektronické občianske preukazy na elektronickú komunikáciu so štátom. Všetci, ktorým bol elektronický občiansky preukaz (eID) vydaný do júna 2021, budú môcť prostredníctvom eID vytvárať kvalifikovaný elektronický podpis iba do konca roka 2022. Na konci roka budú na týchto starších elektronických preukazoch certifikáty pre elektronický podpis automaticky zneplatnené:

2. Inflácia pokračuje. Ako je na tom USA a čo ceny leteniek?

Po zverejnení informácií zo zasadania FEDu bol zverejnený index spotrebiteľských cien (CPI – Consumer Price Index). Téme sa venoval web CNBC. Podľa zverejnených informácií vzrástla inflácia o 9,1 %. Panuje zhoda na tom, že je to viac, ako sa očakávalo, avšak nie je to prekvapivý údaj. Skeptická nálada panuje aj naďalej, čo má priamy dôsledok na kryptomenový trh. Ten v posledných mesiacoch zažíva postupné pády a Bitcoin je na tretinovej hodnote oproti ATH spred 10 mesiacov:

3. Huawei FreeBuds Pro 2: Výborné slúchadlá sú teraz ešte lepšie

Otestovali sme slúchadlá Huawei FreeBuds Pro 2, ktoré sa predávajú za 199 eur už aj na Slovensku. Je to pomerne vysoká cena, avšak kvalita spracovania slúchadiel a použité technológie tomu zodpovedajú. FreeBuds Pro 2 patria medzi najlepšie štupľové slúchadlá na trhu. Majú kvalitnejšiu reprodukciu zvuku ako AirPods Pro, avšak v tomto smere by sme počkali ešte na priame porovnanie s druhou generáciou Pro slúchadiel od Applu. Ďalšie detaily sa dočítate v recenzii:

4. Šéf Lenova ukázal novú Motorolu Razr 2022

Legendárna séria Motorola Rarz bola v čase vzniku skladacích telefónov priam predurčená k jej veľkolepému návratu. Aj keď od predstavenia prvej generácie ubehli takmer dva roky, príliš veľa vody nenamútila. Tento rok sme už však viackrát počuli o jej nástupcovi, ktorého dizajn nám ukázal generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo:

5. Na cyklotrenažéroch Tacx trénujú najlepší cyklisti sveta: Pozrite si zákulisie ich výroby

Navštívili sme továreň značky Tacx, ktorá vyrába svoje cyklotrenažéry v holandskom meste Oegstgeest v novej továrni – tá po akvizícii Garminom nahradila pôvodnú továreň v neďalekom mestečku Wassenaar. Stará továreň už nepostačovala z hľadiska výrobných kapacít a Tacx takisto potreboval modernizovať výrobu, aby dokázal prinášať inovácie a naplniť dopyt trhu po cyklotrenažéroch. Prečítajte si našu reportáž zo zákulisia výroby:

Prečítajte si aj: