Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Koniec plastových platobných kariet? Prvá banka na Slovensku začala vydávať všetky karty vo virtuálnej podobe

Virtuálnu kartu, bez jej plastovej verzie, si môžete v mBank aktivovať pre všetky debetné aj kreditné karty. mBank začala ako prvá banka na slovenskom trhu vydávať všetky platobné karty aj vo virtuálnej podobe. Unikátnosť tohto riešenia spočíva v tom, že nezáleží na tom, o aký typ karty ide – či je to štandardná alebo prémiová karta k účtu, karta pre deti, študentov, podnikateľov, alebo kreditná karta.

Vo všetkých prípadoch si môžu klienti mBank odteraz objednať platobnú kartu aj bez plastovej verzie a mať ju k dispozícii len v digitálnej podobe v smartfóne alebo inteligentných hodinkách. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Samsung Galaxy Z Flip4: Ohybný, praktický a keď sa bude rýchlo nabíjať bude dokonalý (RECENZIA)

Príjemný telefón, ktorý sa oplatí mať. Naozaj je to dobrý pomocník a je praktický. Zamrzia len dve veci, možno tri (batéria, nabíjanie, bez teleobjektívu). Z Flip4 sa už nevolá s prívlastkom 5G. Asi je už každému jasné, že výrobca by takéto niečo bez podpory 5G nevypustil. V názve nie je ale vo výbave 5G sieť určite áno. Poďme najprv na novinky a to čo telefón prináša a ako vlastne chápať skladací telefón označovaný teraz aj ako Véčko. Celú recenziu si prečítate v článku nižšie.

3. iPhone 14 príde o pár dní: Toto je očakávaný dátum predstavenia

Modely série iPhone 14 budú pre spoločnosť Apple prelomové. Nielenže sa medzi jednotlivými modelmi očakávajú väčšie rozdiely vo výbave, ale modely Pro by mali prísť aj s celkom novým dizajnom prednej steny. To bude mať za následok odstránenie výrezu, čo môžeme považovať za najväčšiu zmenu od uvedenia modelu iPhone X. Apple nové iPhony tradične predstavuje ihneď po letných prázdninách. V článku nižšie sa dozviete, kedy sa očakáva predstavenie horúcich novinke spoločnosti Apple.

4. Samsung Galaxy Z Fold4: malé, ale užitočné zlepšenia. Stojí to za to? (VIDEO)

Aktuálne používame Z Fold4 ako náš hlavný telefón a áno, teba si zvyknúť na to, že je to hrubší telefón ako býva zvykom. Voči Galaxy Z Fold3 je kratší o 3,1 mm a jeho predný displej (ten ktorý vidíte v zatvorenom stave) je širší o 2,7 mm. Mali sme možnosť postaviť oba telefóny vedľa seba a vtedy tieto rozdiely zaregistrujete. Je to pozitívna zmena, lebo sme si zvykli tak 60 % vecí vybavovať na prednom displeji a telefón zbytočne neotvárať. Celú recenziu na skladaciu novinku si prečítate v článku nižšie.

5. Android 13 je tu: Kedy ho dostane váš smartfón?

Google sprístupnil finálnu verziu operačného systému pre smartfóny a tablety. Android 13 je oficiálne dostupný vo finálnej verzii pre majiteľov smartfónov Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro a Pixel 6a, ktorí si už môžu aktualizáciu na najnovší Android stiahnuť cez softvérovú aktualizáciu vo svojom telefóne. Google zároveň sprístupnil zdrojový kód Androidu 13 ako Android Open Source Project (AOSP), čo znamená, že výrobcovia tretích strán môžu použiť finálnu verziu na vytvorenie aktualizácií pre svoje zariadenia.

Prvé aktualizácie pre smartfóny značiek Samsung Galaxy, Asus, Nokia, iQOO, Motorola, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, Vivo a Xiaomi by mali prísť ešte v priebehu roka 2022. Predpokladáme, že ako prvé budú aktualizované vlajkové lode týchto výrobcov a následne sa dočkajú aj zariadenia strednej triedy – v ich prípade je pravdepodobné, že na aktualizáciu budeme čakať až do roku 2023. Viac o novom systéme spoločnosti Google sa dozviete v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: