Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Samsung Galaxy Watch5 Pro: Aké sú naozaj? (RECENZIA)

Nové inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch5 a Watch5 Pro sa začnú na Slovensku predávať od 26. augusta. Mali sme možnosť otestovať ich v predstihu a v tejto recenzii zhodnotím moje dojmy a poznatky z testovania. Recenzia je zameraná najmä na model Watch5 Pro, ktorý sme mali k dispozícii. Čiastočne však zhodnotím aj medzigeneračný posun základného modelu.

Porovnanie Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5 (vrátane modelu Pro) je pomerne rýchle a jednoduché – nová generácia má totožný displej, procesor (Exynos W920), RAM (1,5 GB) aj úložisko (16 GB). Zachováva si tiež rovnaký dizajn a je dostupná v dvoch veľkostiach (40 a 44 mm). Galaxy Watch5 ponúkajú pridanú hodnotu vo forme zafírového sklíčka, ktoré je až o 60 % odolnejšie v porovnaní s ochranným sklíčkom v prípade Galaxy Watch4. Viac o nových Galaxy Watch5 Pro sa dočítate v recenzii nižšie.

2. Výmena batérie v MacBooku Pro? Rovno na to zabudnite, nedoplatíte sa!

Apple Self-Repair Program má byť program pre tzv. samo-opravu zariadení. Nie že by sa opravovali samé, ale mali by ste to zvládnuť bez potreby nosiť MacBook do servisu. Portál iFixit, ktorý sa zameriava na to, akým spôsobom sa dajú zariadenia opraviť a venuje sa tejto problematike dlhodobo, hovorí, že je to inak. V jednoduchosti sa dá povedať, že možnosti opravy sú ešte horšie. Viac o tejto problematike sa dočítate v článku nižšie.

3. Televízory chytajú druhý dych

Situácia na trhu televízorov sa začína meniť. Odvekí zástancovia zobrazovacích technológií začínajú experimentovať s technológiami, ktorým sa predtým vyhýbali. Podstatné je, že prichádzajú aj úplne nové funkcie.

Začnime ale najprv vylepšeniami v konkrétnych oblastiach. Do televízorov sa dostala umelá inteligencia a napríklad Samsung využíva v najnovších modeloch Neo QLED 8K dvadsať nezávislých neurónových sietí, ďalej presnejšie 14-bitové mapovanie kontrastu a smart funkcie ako je rozšírenie hĺbky obrazu (Real Depth Enhancer). Viac o novinkách v oblasti televízorov sa dočítate v článku nižšie.

4. Apple oficiálne potvrdil termín predstavenia série iPhone 14

Séria iPhone 14 bude pre Apple prelomová. Nielenže sa medzi jednotlivými modelmi očakávajú väčšie rozdiely vo výbave, ale modely Pro by mali prísť aj s celkom novým dizajnom. Spoločnosť Apple pred pár hodinami potvrdila, že v stredu 7. septembra o 19:00 nášho času usporiada špeciálne podujatie. To sa uskutoční v Divadle Steva Jobsa v areáli Apple Park v kalifornskom Cupertine. Viac informácií sa dočítate v článku nižšie.

5. NOVÁ DACIA JOGGER Comfort TCe 100 LPG 5 miest (VIDEO)

Na túto Daciu sme sa tešili veľmi dlho. Naplánovali sme to tak, že sme počas testovania navštívili filmový festival v Karlových Varoch. Znamená to pomerne dlhú cestu do západnej časti Českej republiky, prevažne po diaľnici ale aj cestách prvej triedy + mestských cestičkách. Viac o novej Dacii sa dozviete vo videu nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: