Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toyota Hilux získala titul najspoľahlivejšieho pick-upu na britskom trhu v tohtoročnom ročníku hlasovania Carbuyer Used Car Awards 2023. Spoľahlivý pick-up bol ocenený pre jeho legendárnu kvalitu, terénne schopnosti, ako aj predĺženú záruku Toyota Relax.

Toyota Hilux, známa svojou odolnosťou a neuveriteľným výkonom v teréne, bola zvolená za najlepšie ojazdené nákladné auto roku 2023. Opäť je to tento model, ktorý podľa porotcov prestížneho hlasovania Carbuyer Used Car Awards 2023 vyniká na trhu ojazdených áut najvyššou spoľahlivosťou. Najlepšie ojazdené autá zo 16 segmentov boli hodnotené podľa kľúčových kritérií, ktorými sú životnosť, pomer ceny a kvality a spoľahlivosť. Porotcovia však prihliadali aj na zážitok z jazdy, praktickosť a výbavu. „Toyota Hilux je odolná, spoľahlivá a všestranná, spĺňa všetky kritériá, ktoré kupujúci hľadajú pri použitom pick-upe. So zárukou až 10 rokov je to v každom ohľade najlepšia kúpa,“ skonštatovala porota.

Toyota Hilux – spoľahlivá už 55 rokov

Toyota Hilux, ktorá sa vyrába už od roku 1968, stanovuje štandardy v segmente pick-upov. Za viac ako 55 rokov nepretržitej prítomnosti na trhu si Hilux vybudoval jedinečnú povesť auta s vysokou spoľahlivosťou, kvalitou a odolnosťou aj v tých najťažších podmienkach. Legende úžitkových vozidiel veria zákazníci po celom svete. Pick-up sa predáva vo viac ako 180 krajinách a od svojho uvedenia na trh už celkový počet predaných kusov presiahol 20 miliónov vozidiel.

8. generácia Toyoty Hilux, ktorá je v súčasnosti na trhu, je navrhnutá úplne od nuly na novej rámovej platforme a vyznačuje sa nespochybniteľnými schopnosťami a odolnosťou v teréne. Jej všestrannosť demonštruje široká škála štýlov karosérie (krátka, predĺžená alebo dvojitá kabína), ktoré sú k dispozícii so spoľahlivými a dynamickými motormi (2,4 D-4D a 2,8 D-4D).

Každý zo štýlov karosérie Toyota Hilux je k dispozícii s pohonom všetkých kolies a ponúka špičkové ťažné vozidlo (až 3 500 kg) na prepravu nákladu (úžitkové zaťaženie 1 000 kg). Pre najnáročnejších zákazníkov a fanúšikov modelu bola ponuka pick-upu rozšírená o bohato vybavený a pohodlnejší variant GR SPORT plný športových akcentov.  Inšpirovaný je úspechmi tímu TOYOTA GAZOO Racing, ktoré Toyota Hilux dosiahla na Rely Dakar.

Hilux s predĺženou zárukou Toyota Relax

Na Toyota Hilux, rovnako ako na každú inú novú Toyotu zakúpenú v európskej sieti autorizovaných predajcov Toyota, sa vzťahuje 3-ročná záruka výrobcu alebo až do 100 000 najazdených km, podľa toho, ktorá situácia  nastane skôr. Záruka sa vzťahuje na všetky chyby spôsobené chybnou výrobou alebo montážou vozidla za predpokladu, že sa bežne používa.

Majitelia Hiluxov môžu už vyše roka využívať po uplynutí základnej záruky aj program Toyota Relax, ktorý poskytuje záručnú ochranu s možnosťou cyklického predlžovania až na 10 rokov alebo 185 000 km, podľa toho, čo nastane skôr. Program Toyota Relax sa môže vzťahovať na všetky autá Toyota zakúpené v autorizovaných predajniach Toyota v Európskej únii – stačí sa objednať v autorizovanom servise Toyota na prehliadku Relax, po ktorej dostane auto záruku na nasledujúcich 12 mesiacov alebo požadovaný interval pre daný model. Záruku je možné pravidelne predlžovať následnými prehliadkami Relax.

Špecializované stanice Toyota Professional

Toyotu Hilux je možné zakúpiť u každého značkového predajcu, ako aj v showroomoch Toyota Professional, ktoré predávajú a servisujú celý rad úžitkových vozidiel Toyota. Špecializované stanice vznikli v súvislosti s rozšírením modelového radu dodávkových vozidiel. Ten pozostáva z dodávky PROACE City a bezemisnej dodávky PROACE City Electric, osobnej dodávky PROACE Verso, dodávky PROACE a elektrického PROACE Electric, ako aj pick-upu Hilux.

Značky: