Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov pre spotrebiteľov a firmy, predstavuje úplne nový trojpásmový osemstreamový router Archer AX95 s podporou Wi-Fi 6. Nová vlajková loď, ktorej dominuje osem výkonných antén, ukazuje, ako je možné naplno využiť silu vysokorýchlostného pripojenia bez akéhokoľvek obmedzenia.

Maximálne využitie Wi-Fi 6

Archer AX95 v sebe ukrýva to najlepšie zo súčasných high-end technológií. Zároveň je ale dostupný všetkým, ktorí chcú využívať internetové pripojenie na maximum a bez akýchkoľvek obmedzení. Trojpásmový router využívajúci kanál šírky 160 MHz v pásme 5 GHz totiž poskytuje osem streamov súčasne na prenos rýchlostí až 7,8 Gb/s, čím dosahuje skvelý výkon a nižší preťaženie. Trojpásmovú štruktúru navyše podporuje čipová sada Broadcom™ s 1,7 GHz štvorjadrovým procesorom a 512 MB pamäťou.

S funkciou Smart Connect router inteligentne priradí zariadenie k najlepšiemu Wi-Fi pásmu bez toho, aby musel užívateľ akokoľvek zasahovať. Cesta k 8K streamovaniu, bezproblémovému hraniu online hier či rýchlemu sťahovaniu objemných súborov, je tak otvorená všetkým.

Router Archer AX95 je vybavený ôsmimi vysoko výkonnými anténami, ktoré zosilňujú signál po celom dome. Technológia Beamforming detekuje všetky pripojené zariadenia a koncentruje signály smerom k nim, a to aj v inak horšie dostupných miestach. Domácnosti s vysokým počtom IoT ocenia sieť až pre dve stovky takýchto zariadení. Router navyše s technológiami OFDMA a MU-MIMO dosahuje vysokú kapacitu, a tak prenos odchádzajúcich a prichádzajúcich dát z viacerých zariadení súčasne prebieha hladko, bez toho, aby dochádzalo k akýmkoľvek oneskoreniam.

Archer AX95 taktiež podporuje technológiu OneMesh™, čo je jednoduchý spôsob, ako vytvoriť mesh sieť s jediným názvom a heslom pre bezproblémové stabilné pokrytie celej domácnosti.

Prémiové káblové pripojenie

Okrem rýchleho bezdrôtového pripojenia poskytuje Archer AX95 aj možnosť vysokorýchlostného káblového pripojenia. 2,5 Gb/sa 1 Gb/s WAN/LAN porty a tri gigabitové LAN porty zaisťujú maximálnu flexibilitu a zvýšenú priepustnosť siete. Nechýba ani dvojica USB portov.

Robustná bezpečnosť, jednoduchá správa aj nastavenie

Výrobca myslí na bezpečnosť užívateľov, a preto je router vybavený bezpečnostnými prvkami TP-Link HomeShield, ktoré poskytujú ochranu dát a súkromia. Sieťový skener v reálnom čase detekuje potenciálne hrozby a bezpečnostné problémy a rodičia určite ocenia možnosti blokácie nevhodného obsahu. S predplateným programom HomeShield PRO je možné navyše získať ochranu IoT, prevenciu DDoS útokov a pokročilé funkcie rodičovskej ochrany. Archer AX95 podporuje aj VPN služby, a tak je možné zariadeniam umožniť pristupovať k vzdialeným VPN serverom bez nutnosti inštalácie ďalšieho softvéru.

Jednoduché nastavenie routera Archer AX95 prebieha prostredníctvom webového rozhrania alebo aplikácie Tether, ktorá je dostupná pre zariadenia s Androidom alebo iOS. Pomocou aplikácie je možné sieť jednoducho spravovať, riadiť rodičovskú kontrolu či prístupy, prípadne aj vytvárať sieť pre hostí. Je to skutočne jednoduché. S technológiou Quality of Service (QoS) je tiež možné nastaviť prioritu určitému zariadeniu alebo aktivite v sieti.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link Archer AX95:

  • Trojpásmová AX7800 Wi-Fi 6 – až 7,8 Gb/s (4804 Mb/s + 2402 Mb/s + 574 Mb/s)
  • 1x 2,5 Gb/s WAN/LAN, 1x 2,5 Gb/s WAN/LAN, 3x Gb LAN, 2x USB
  • 8 výkonných antén
  • Výkonný CPU s 1,7 GHz štvorjadrovým procesorom
  • Technológia Beamforming pre vynikajúce pokrytie po celom požadovanom priestore
  • Technológia OFDMA a MU-MIMO na zvýšenie kapacity siete
  • Kompatibilita s OneMesh™
  • Zabezpečenie HomeShield
  • Podpora VPN
  • Jednoduché nastavenia a ľahká správa

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-ax95/

Značky: