Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AX6600 trojpásmového bezdrôtového herného routera Archer GX90 s podporou štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), vďaka ktorému dosahuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 6 579 Mb/s.

Príprava na budúcnosť nielen pre nadšených hráčov

Najnovší model Archer GX90 dokáže vďaka podpore troch frekvenčných pásiem pripraviť na budúcnosť nielen zapálených hráčov, aj keď pre tých je určený primárne.

Vďaka rozdeleniu na tri pásma môže Archer GX90 vyhradiť jedno samostatné pásmo s maximálnymi rýchlosťami 4,8 Gb/s ako herné pásmo dedikované pre herné servery, čo zaisťuje veľmi plynulé a ničím nerušené hranie. Herný akcelerátor zase dokáže detekovať a optimalizovať herné streamy tak, aby ste mohli zostať ponorení v hernom svete. S tým súvisia aj štatistiky pre hráčov, ktoré si z routera môžete jednoducho „vytiahnuť“ v prehľadnom a vyladenom užívateľskom rozhraní, a to vrátane latencie v reálnom čase, doby hrania a vyhradených sieťových prostriedkov.

Technológia 1024-QAM zaisťuje viac súbežne kódovaných dát, čo ďalej zvyšuje rýchlosť pripojenia. K ďalším technológiám, ktoré prispievajú k zvyšovaniu rýchlosti, patrí osem dátových tokov, 160MHz kanál (najväčšia šírka kanálu na jeden dátový tok) alebo dlhšie trvanie symbolu pre čistejší signál a viac dát.

Router je okrem hrania prirodzene určený aj na realizáciu dátovo ďalších náročných aktivít, ako je napríklad streamovanie videa vo vysokom rozlíšení. A to v danej chvíli nielen na jednom zariadení. Vďaka štandardu Wi-Fi 6 si môžete užívať vyššie rýchlosti, menšie odozvy a vyššiu kapacitu pripojenia, takže súbežne môžete hrať tie najnovšie on-line herné tituly a niekto iný z rodiny pritom môže sledovať video cez internet. Alebo sa z obývacej izby zúčastniť podnikovej video konferencie. A to bez čakania a zložitého načítania.

Stabilné pripojenie, neustále

Samozrejmosťou sú aj technológie, ktoré má router navyše a ktoré ďalej zaisťujú vyššiu rýchlosť a stabilitu. Okrem vyššie uvedeného sa jedná napríklad o 8 externých antén a technológie Beamforming (modelovanie lúča), OFDMA alebo MU-MIMO (4×4), vďaka čomu tento router dokáže zaistiť pripojenie pre desiatky zariadení súčasne, a to bez vnímateľnej odozvy. Teda rýchlejšia reakcia routera ako pri hraní, tak aj pri videochate.

Výkonný modul FEM a 4T4R zaisťujú pokrytie Wi-Fi signálom až pre 5-izbové domácnosti. A pokiaľ doma máte koncové zariadenia, ktoré bezdrôtové pripojenie nepodporujú alebo ho z nejakého dôvodu nechcete používať, potom sa vám určite bude hodiť aj káblové pripojenie s rýchlosťou až 2,5 Gbit/s vďaka integrovanému portu 2,5 Gbit/s WAN/LAN. A vďaka 1,5GHz štvorjadrovému procesoru potom budete mať záruku, že sieť pobeží vždy na plný výkon. K ďalším možnostiam konektivity patria dva USB porty, pomocou ktorých k sieti priamo pripojíte napríklad NAS server alebo sieťovú tlačiareň.

Zabezpečte svoju sieť vďaka riešeniu HomeCare™

V oblasti zabezpečenia využíva router riešenie TP-Link HomeCare™, ktoré znamená pokročilú úroveň bezpečnosti pre neobmedzený počet pripojených klientov. Týmto spôsobom je výrazne zvýšená úroveň vášho súkromia aj ochrany dát. K dispozícii sú napríklad adaptívny antivírus, ktorý v reálnom čase mapuje a detekuje potenciálne riziká, filtrácia obsahu prostredníctvom rodičovskej kontroly aj QoS (Quality-of-Service) pre priradenie priority konkrétnym zariadeniam. Novú úroveň bezpečnosti zaisťuje aj podpora najnovšieho štandardu šifrovania WPA3.

TP-Link OneMesh zaistí flexibilnú sieť
Wi-Fi router TP-Link Archer GX90 podporuje technológiu OneMesh. V prípade potreby rozšírenia siete je možné do nepokrytého miesta umiestniť do zásuvky OneMesh extender, čím sa vytvorí jednotná sieť s jedným názvom a zaistí tým kompletné pokrytie bez výpadkov. Pripojené koncové zariadenia sa potom môžu prepínať medzi zdrojmi signálu podľa toho, ktorý zdroj práve vysiela najsilnejšie a najefektívnejšie.

Nastavenie cez aplikáciu aj web
Už štandardom je potom možnosť jednoduchého nastavenia a obsluhy napríklad cez mobilnú aplikáciu Tether v češtine alebo slovenčine, ktorá je k dispozícii pre Android aj iOS. Alternatívne je možné využiť aj pokročilé webové rozhranie, ktoré spustíte z ľubovoľného zariadenia vybaveného internetovým prehliadačom.

Kľúčové vlastnosti Archer GX90:

  • Herné pásmo – trojpásmové prevedenie poskytuje 4,8Gbit/s herné pásmo vyhradené pre vaše herné servery a umožňuje ničím nerušené hranie.
  • Herný akcelerátor – detekuje a optimalizuje herné streamy, aby ste mohli zostať ponorení v hernom svete.
  • Herné štatistiky – latencia v reálnom čase, doba hrania a vyhradené sieťové prostriedky prehľadne vo vyladenom užívateľskom rozhraní.
  • Herná ochrana – chráňte svoje účty a dokumenty so systémom zabezpečenia Homecare™.
  • Široké pokrytie – 8 antén, technológia Beamforming, výkonný modul FEM a 4T4R zaisťujú pokrytie Wi-Fi signálom až pre 5-izbové domácnosti.
  • Káblové pripojenie 2,5 Gbit/s – odhaľte potenciál siete so šírkou pásma budúcej generácie vďaka portu 2,5 Gbit/s WAN/LAN.
  • Výkonný procesor – 1,5GHz štvorjadrový procesor je zárukou, že sieť vždy pobeží na plný výkon.

Jednoduché nastavenie – s prepracovanou aplikáciou Tether v češtine aj slovenčine je nastavenie otázkou niekoľkých málo minút.

Značky: