Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový Wi-Fi adaptér Archer TXE72E od celosvetovej známej spoločnosti TP-Link otvára dvere domácim počítačom na plné využitie trojpásmovej Wi-Fi 6E. Tento vylepšený štandard poskytuje svižnejšie prenosové rýchlosti aj nižšiu latenciu v celej domácej sieti. Hodí sa tak pre AR/VR aplikácie, streamovanie v 4K rozlíšení a ďalšie dátovo náročné služby.

Archer TXE72E je určený predovšetkým používateľom, ktorí chcú využiť plný potenciál routera s Wi-Fi 6E. Vďaka kombinácii technológií MU-MIMO a OFDMA začne počítač priamo komunikovať s routerom a zvýši sa tak celková rýchlosť pripojenia až na 2402 Mb/s v pásmach 6 GHz a 5 GHz a 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz. Nové pásmo 6 GHz je šité na mieru neprerušovanému streamovaniu alebo vyspelým online aplikáciám s rozšírenou či virtuálnou realitou.

Adaptér využíva na nižšiu latenciu čipovú sadu Intel® Wi-Fi 6E, vďaka ktorej znižuje oneskorenie až o 75 %. Užívateľom tak poskytuje odozvu v reálnom čase počas videokonferencií či hrania online hier.

Dominantu adaptéra Archer TXE72E tvoria dve robustné antény, ktorých výkon výrazne rozširuje existujúce Wi-Fi pokrytie a plný potenciál domáceho internetového pripojenia je tak odomknutý aj vo väčších vzdialenostiach. Pozlátenie konštrukcie potom zvyšuje stabilitu a výkon zariadenia aj pri vysokých teplotách CPU. Štandardný držiak je možné vymeniť za nízkoprofilový, ktorý sa hodí pre počítačové skrine typu mini tower.

Najnovší Bluetooth 5.3 poskytuje používateľom precíznu koordináciu s hernými ovládačmi, slúchadlami, myšami, klávesnicami či ďalšími komponentmi.

Výrobca kladie dôraz aj na bezpečnosť. S najnovším protokolom WPA3 sú užívateľské dáta bezpečne zašifrované a sieť je lepšie chránená pred kybernetickými hrozbami, ako sú útoky hrubou silou a podobne.

Nastavenie adaptéra je veľmi jednoduché. Inštalácia softvéru prebieha cez disk s intuitívnou utilitou. Nutnosťou je 64-bitový operačný systém Windows 11.

Kľúčové vlastnosti adaptéra Archer TXE72E:

  • Trojpásmová AX 5400 Wi-Fi 6E s rýchlosťou až 5400 Mb/s
  • Spoľahlivé pripojenie a nízka latencia vďaka čipsetu Intel® Wi-Fi 6E
  • Technológie MU-MIMO a OFDMA
  • Dve multidirekčné antény
  • Bluetooth 5.3
  • Vylepšená bezpečnosť pomocou WPA3
  • Robustná konštrukcia
  • Jednoduché nastavenie
  • Plná podpora starších štandardov 802.11ax/ac/a/b/g/n

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/pci-adapter/archer-txe72e/

Značky: