Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link prichádza so špičkovým riešením pre kvalitné pokrytie celej domácnosti. S mesh systémom Deco BE65 podporujúcim trojpásmovú Wi-Fi 7 sieť s rýchlosťou až 9 214 Mb/s sa používateľom otvára úplne nový koncept výkonnej bezdrôtovej siete.

Na vlne Wi-Fi 7

Nový štandard Wi-Fi 7 prináša vysokú dátovú priepustnosť až 46,1 Gb/s na frekvenciách 2,4, 5 a 6 GHz so šírkou pásma až 320 MHz. Efektívnejšia modulácia signálu prináša oproti predchádzajúcemu štandardu Wi-Fi 6/6E vyšší výkon, nižšiu latenciu, robustnejšiu ochranu proti rušeniu a vyššiu účinnosť dátových prenosov. Nové pásmo 6 GHz je natoľko široké, že poskytuje nezahltené kanály, ktorými môžu aj objemné dáta prúdiť vysokou rýchlosťou. Užívatelia tak majú možnosť sledovať 8K videá, hrať online hry, zúčastňovať sa videokonferencií, sťahovať objemné súbory či používať náročné VR/AR aplikácie. To všetko súčasne.

Mesh systém Deco BE65 využíva potenciál Wi-Fi 7 naplno a vďaka vzájomnej komunikácii dokáže vytvoriť silnú a flexibilnú spätnú sieť prostredníctvom vlastnej vyvinutej technológie. Tá dokáže pripojiť bezdrôtovú aj káblovú sieť ku každej jednotke súčasne. Systém je totiž vybavený štvoricou 2,5 Gb/s portov, ktoré posúvajú rýchlosť domáceho internetu do vyššej ligy a káblové pripojenie tak dosahuje až 2,5× vyššie rýchlosti ako bežný gigabitový ethernetový port. Samozrejme nechýba ani USB 3.0 port.

Najnovšia technológia Wi-Fi 7 MLO tiež zvyšuje agregovanú rýchlosť dátových prenosov pri kombinovanom a káblovom pripojení. Výrazne sa tak zvyšuje priepustnosť dátových prenosov, pričom latencia sa znižuje. Pripojenie je tak stabilnejšie a spoľahlivejšie.

Deco BE65 dokáže vytvoriť zjednotenú sieť s jedným názvom, ktorú môže využívať až 200 zariadení vrátane produktov inteligentnej domácnosti. Prístroje, ktoré sú v pohybe, typicky mobilné telefóny a tablety, sa vždy automaticky pripájajú k jednotke s najvyššou prenosovou rýchlosťou. Systém sa sám pomocou pokročilých AI algoritmov učí najoptimálnejšiemu riadeniu celej siete tak, aby bola užívateľovi vždy poskytnutá najvyššia možná prenosová rýchlosť.

Bezpečnosť ako priorita

TP-Link myslí aj na bezpečnosť užívateľov. Vylepšené zabezpečenie TP-Link HomeShield chráni pred najnovšími kybernetickými hrozbami. Potenciálne hrozby dokáže detekovať v reálnom čase a poskytuje robustnú rodičovskú kontrolu pomáhajúcu vytvárať zdravé digitálne návyky. Pre ešte väčšiu bezpečnosť si možno vytvoriť aj samostatnú Wi-Fi sieť určenú zariadením inteligentnej domácnosti alebo sieť pre hostí. Náročnejší používatelia potom ocenia podporu VPN klientov a serverov.

Jednoduché nastavenie v troch krokoch

Minimalistický biely dizajn jednotiek Deco BE65 v sebe ukrýva najmodernejšie technológie, napriek tomu je možné zariadenie jednoducho sprevádzkovať aj bez odborných znalostí. Prehľadná aplikácia TP-Link Deco dokáže užívateľa intuitívne a len v troch krokoch viesť nastavením. Rovnako jednoducho je možné sieť spravovať, napríklad aj hlasom pomocou Amazon Alexy alebo Asistenta Google.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link Deco BE85:

  • Trojpásmová Wi-Fi sieť s rýchlosťou 9 214 Mb/s – 5 760 Mb/s (6 GHz) + 2 880 Mb/s (5 GHz) + 574 Mb/s (2.4 GHz)
  • 4x 2,5 Gb/s port + 1x USB 3.0
  • Plné využitie pásma 6 GHz
  • Kombinované bezdrôtové a káblové chrbticové pripojenie
  • Technológia Multi-Link Operation (MLO) pre vyššiu priepustnosť siete a vyššiu latenciu
  • Kompatibilita s ďalšími zariadeniami Deco
  • Zabezpečenie TP-Link HomeShield
  • Kompatibilita s predchádzajúcimi štandardmi Wi-Fi
  • Minimalistický dizajn
  • Jednoduchá správa a nastavenie

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/deco/deco-be65/

Značky: