Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov pre spotrebiteľov a firmy, predstavuje v rámci radu Deco dlho očakávaný vonkajší mesh systém X50-Outdoor s Wi-Fi 6 a pripojením s rýchlosťou až 3 000 Mb/s.

Užívatelia sa tak nemusia obmedzovať len interiérom, stabilný a rýchly internet si užijú aj pod holým nebom. Riešenie je ale vhodné aj pre miesta so zvýšeným výskytom prachu, ako sú napríklad garáže alebo dielne.

Mesh systémy radu Deco

Mesh systém radu Deco sa uplatňuje predovšetkým v interiéroch, kde dokáže vytvoriť stabilný a silný signál aj v miestach, kam bežný router nedosiahne. To všetko jednoducho bez potreby odbornej inštalácie a nutnosti vytvárať niekoľko sietí. Zariadenie sa automaticky pripája vždy k jednotke Deco s najlepším signálom. Výhodou takéhoto riešenia je okrem popísaných benefitov aj univerzálnosť celého systému, ktorý je možné pomocou jednotiek Deco ľubovoľne rozširovať. V jednej sieti môžete využívať až 10 jednotiek.

Outdoor so všetkým všade

Novinka Deco X50-Outdoor skvele zapadá do rodiny mesh systémov od spoločnosti TP-Link a využíva všetky jej prednosti. Jednotka disponuje ethernetovými portami, ktoré poskytujú solídny vysokorýchlostný prístup k internetu. Je možné vytvoriť dvojpásmový prístupový bod s pokrytím až 230 m² a užívať si tak stabilný a rýchly internet aj pri bazéne, pri práci na väčšej záhrade alebo v dielni. Využijete ju aj na ovládanie elektrickej brány, inteligentnej robotickej kosačky či IP kamier. Podnikatelia ju ocenia napríklad na predzáhradkách kaviarní. Jednotka so stupňom krytia IP65 odolá poveternostným vplyvom, prachu a vibráciám.

Deco X50-Outdoor podporuje PoE (Power over Ethernet), samozrejmosťou je ale aj klasické AC napájanie. Výrobca myslí aj na zložitosť vonkajšieho prostredia, čomu sú prispôsobené široké možnosti inštalácie. Jednotku je tak možné jednoducho pripevniť na stenu, stĺp alebo ju umiestniť na rovnú plochu.

Pre internet bez obmedzenia

Všetky jednotky Deco zvládajú hustú prevádzku na sieti. Deco X50-Outdoor nie je v tomto ohľade výnimkou. V mesh sieti tak môže byť súčasne pripojených až 150 zariadení bez toho, aby ste pozorovali zníženie výkonu. Takto je možné v jednej sieti bez obmedzenia používať inteligentné telefóny, laptopy, počítače, NAS úložisko, televíziu a rad zariadení pre inteliegentnú domácnosť, ako sú senzory alebo IP kamery.

Jednoduchá inštalácia, robustné zabezpečenie

Sprevádzkovanie jednotiek Deco zvládne aj laik bez odborných znalostí. Nastavenie totiž prebieha prostredníctvom aplikácie Deco, ktorá je voľne dostupná pre zariadenia s Androidom a iOS. Tá užívateľa prevedie v troch jednoduchých krokoch základnou inštaláciou. Pomocou rovnakej aplikácie je možné domácu mesh sieť spravovať a ovládať napríklad aj hlasom pomocou Alexy alebo Asistenta Google.

Mesh systémy Deco poskytujú vyspelú úroveň zabezpečenia, a to vďaka radu funkcií rozšíreného zabezpečenia HomeShield. Samozrejmosťou je tak ochrana siete v reálnom čase, blokovanie škodlivých stránok, prevencia narušenia a pokročilá rodičovská ochrana. Užívateľom sú tiež generované prehľadné štatistiky, ktoré im umožnia lepšie spoznať sieť, a to prostredníctvom dát zahŕňajúcich prehľad všetkých užívateľov, online časovú analýzu, históriu prehliadača či štatistiku koncového zariadenia.

Kľúčové vlastnosti TP-Link Deco X50-Outdoor:

  • AX3000 dvojpásmová Wi-Fi – 2402 Mb/s (5 GHz) + 574 Mb/s (2,4 GHz)
  • Flexibilné možnosti inštalácie
  • Odolnosť IP65
  • Ethernetové napájanie PoE / AC napájanie
  • Spätná kompatibilita so všetkými generáciami Wi-Fi
  • Plynulé prepínanie medzi jednotkami pri pohybe zariadenia
  • Zabezpečenie siete prostredníctvom technológie TP-Link HomeShield
  • Jednoduché nastavenie pomocou aplikácie v češtine a slovenčine

Bližšie informácie o produkte nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/deco/deco-x50-outdoor/

Značky: