Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link prichádza s úplne novým routerom Deco X80-5G s Wi-Fi 6 s podporou 5G pripojenia, technológiou TP-Link Mesh a VoLTE. Užívateľom poskytne úplne bezdrôtové, rýchle a stabilné pripojenie k internetu. Stačí vložiť dátovú SIM kartu mobilného operátora poskytujúcu mobilné dáta 5G.

Elegantné a spoľahlivé riešenie

Zavedenie tradičných širokopásmových a káblových inštalácií je často náročné. Na niektorých miestach, ako sú chaty, chalupy, obchody alebo menšie firmy, je takéto pripojenie často nemožné alebo komplikované. Deco X80-5G tento problém rieši jednoducho a elegantne. Pripojenie k vysokorýchlostnému internetu poskytuje bez komplikovanej inštalácie. Stačí na to dátová SIM karta od operátorov O2, T-Mobile alebo Vodafone, ktorí podporujú 5G.

Deco X80-5G podporuje technológiu 5G Sub-6 GHz a zvyšuje rýchlosť sťahovania až na 5,0 Gb/s, čo je 33-krát viac ako pokročilé 4G LTE pripojenie a 16,7-krát viac ako 4G LTEAdvanced. Dokáže pokryť veľké priestory a pripojiť veľa zariadení. Užívatelia tak môžu bez obmedzenia sťahovať veľké súbory, sledovať filmy vo vysokom rozlíšení či hrať online hry.

Vlastná meshová sieť

V prípade požiadavky na väčšie pokrytie stačí pridať ďalšiu jednotku. Routery Deco totiž spolupracujú a vytvárajú jednotnú meshovú sieť s rovnakým názvom. Užívateľ sa tak môže v pokrytom priestore pohybovať a stále je pripojený k rovnakej sieti, pričom zariadenie sa vždy pripája k najrýchlejšej jednotke. A to všetko sa deje automaticky a bez prerušenia.

Káblový výkon pre viac konektivity

Jednotka Deco X80-5G je vybavená 2,5 gigabitovým WAN/LAN portom a 1 gigabitovým WAN/LAN portom. Obe podporujú použitie ako záložné širokopásmové prístupové body, a tiež ako bežný bezdrôtový router. Je možné do nich zapojiť počítač, hernú konzolu, smart TV alebo dnes veľmi populárne diskové úložisko. Nechýba ani telefónny port podporujúci technológiu VoLTE pre vysoko kvalitné telefónne hovory.

Bezpečnosť predovšetkým

TP-Link tiež myslí na bezpečnosť. Jednotka podporuje technológiu HomeShield, ktorá poskytuje komplexnú ochranu siete, rodičovskú kontrolu a zabezpečenie IoT v reálnom čase. Užívatelia tiež získajú kompletnú štatistiku obsahujúcu prehľad pripojených zariadení, online časovú analýzu, výstup z histórie prehliadača a štatistiku koncového zariadenia. Samozrejmosťou je blokácia škodlivých webov a nevhodných stránok.

Jednoduchá inštalácia a správa

Pomocou aplikácie TP-Link Deco je nastavenie siete hračka. Intuitívne nastavenie prebieha v iba troch krokoch a nie sú k nemu potrebné žiadne špeciálne znalosti. Wi-Fi sieť je možné spravovať priamo na mieste alebo prostredníctvom dostupnej aplikácie TPLink Deco pre Android a iOS, ktorá je zadarmo. Deco X80-5G podporuje hlasových asistentov Amazon Alexa alebo Asistent Google.

Kľúčové vlastnosti TP-Link Deco X80-5G:

· Wi-Fi 6 rýchlosť: 4804 Mbps (5 GHz) + 1148 Mbps (2.4 GHz)
· Podpora 5G s nízkou latenciou a s rýchlosťou sťahovania až 5 Gb/s
· Dva gigabitové porty (2,5G port + 1G port)
· Podpora technológie VoLTE
· Technológia Deco mesh pre silný signál kdekoľvek
· Správa a nastavenie pomocou aplikácie TP-Link Deco
· Pokročilé zabezpečenie pomocou TP-Link HomeShield

Viac informácií o produkte nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/deco/deco-x80-5g/

Značky: