Dvojpásmový extender TP-Link s typovým označením RE-200 je šikovné a cenovo dostupné zariadenie určené na rozšírenie wifi signálu do “hluchých“ miest, kde je jeho intenzita veľmi slabá až nedostatočná. Zariadenie je dostatočne výkonné vďaka trom interným anténam a bez problémov rozšíri wifi signál cez rôzne prekážky.

Balenie

Zariadenie TP-Link RE-200, krátky sieťový kábel, manuál pre rýchle pripojenie dvomi spôsobmi (káblové a bezdrôtové) + informácie o zariadení.

05151347630760_nowat

TP-Link RE-200 Dual-band 802.11 AC Range Extender patrí do produktov s označením AC750 a podľa toho ponúkne kombinovanú priepustnosť 733 Mbp ( Podpora 2 pásiem: 2,4 GHz a 5 GHz )

Pripojenie

Veľmi pohodlné a rýchle. Pripojíte zariadenie do elektrickej siete, stlačíte tlačidlo WPS na vašom routri  a následne tlačidlo Range Extender na zariadení. Do jednej minúty je pripojenie aktívne. Toto odporúčame spraviť priamo pri routri, je to pohodlnejšie. Po úspešnom pripojení zariadenie presuniete na miesto, ktoré je “hluché“ a potrebujete ho pokryť wifi signálom. Extender sa už sám pripojí na sieť s ktorou je spárovaný bez potreby ďalšieho zásahu. Ak máte k dispozícii viac wifi sietí, odporúčame káblové pripojenie na vami požadovanú sieť. Treba počítať stým, že rýchlosť internetu nebude totožná ako pri pripojení na samotný router, ale o čosi nižšia.

Zariadenie je možné plne nakonfigurovať aj manuálne pripojením pomocou sieťového káblu k PC,  kde máte viac možností prispôsobenia, ale pokiaľ nepotrebujete súrne meniť názov rozšírenej siete, zabezpečenie a pod, tak je to zbytočné. Fungujete bezproblémovo na výrobných nastaveniach s tým že názov wifi siete (SSID) a heslo je totožné ako máte nastavené na vašom routri.

overview-04_nowat

 

 

Extender TP-link RE-200 disponuje v spodnej časti jedným ethernetovým portom. Využiť ho môžete na pripojenie zariadení, ktoré nepodporujú bezdrôtové wifi pripojenie. Pokiaľ ich chcete káblom pripojiť viac, jednoducho rozšírite porty pripojením switchu.

ethernet port_nowat

 

LED signalizácia a tlačidlá

K dispozícii je 5 informačných LED diód, ktoré vám oznamujú – silu signálu, pásma pripojenia 2,4GHz alebo 5GHz (v niektorých prípadoch kombinácia oboch pre rýchlejšie pripojenie), oznámenie o pripojenom zariadení cez ethernet port a LED dióda napájania. Pod informačnými LED diódami sa nachádza tlačidlo Range Extender pre rýchle pripojenie. V spodnej časti nájdete vnútorné tlačidlo pre reset zariadenia, ak bude použité inou sieťou resp. wifi routrom.

RE200-01_nowat

Vyhotovenie je veľmi elegantné a nenarúša dizajn interiéru, skôr vyzerá ako vkusný doplnok.

 

Základné parametre

  • Štandardy a protokoly: IEEE802.11ac, IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11b
  • Zabezpečenie 64/128/152-bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK
  • Rozhranie: 1 * 10 / 100M Ethernet port (RJ45)
  • Plug Type: EÚ, UK, USA, AU
  • Tlačidlo Reset, Tlačidlo Range Extender (rýchle pripojenie)
  • Rozmery (Š x H x): (110,0 x 65,8 x 75,2 mm)
  • Anténa: 3 x vnútorná
  • Spotreba energie: O 6.5W
  • Vysielací výkon: <20 dBm (EIRP)

Frekvencia

  • 5 GHz: až 433Mbps
  • 2,4 GHz: Až 300Mpbs

Hodnotenie
+ 3 vnútorné antény, dvojpásmové pripojenie, ethernetový port, LED signalizácia
 žiadne podstatné

Verdikt touchIT

Tp-link RE200 je možné vďaka trom dostatočne silným vnútorným anténam použiť aj na väčšie vzdialenosti ako to bolo v našom prípade, kedy funguje stabilne a bez výpadkov. Pri konfigurácii zariadenia cez sieťový kábel pripojením k PC, máte k dispozícii dostatok nastavení na zmenu parametrov rozšírenej siete. Rýchlosť internetu a samotná funkčnosť je bezproblémová. S týmto zariadením sa dá plnohodnotne pracovať, ale veľa záleží od rýchlosti internetu na výstupe z routra, teda od samotného poskytovateľa služieb. Prídavnou hodnotou je aj prítomný ethernetový port pre zariadenia, ktoré nepodporujú bezdrôtové pripojenie. Pri tomto zariadení je dobre vyvážený pomer cena/funkčnosť.

 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE