Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Trend Micro, celosvetový líder v oblasti bezpečnostných riešení, chráni pred najväčšími bezpečnostnými hrozbami súčasnosti firemných zákazníkov aj bežných užívateľov.

Riešenia značky Trend Micro zabránili u zákazníkov iba za posledných šesť mesiacov viac ako 100 miliónom útokov spojených s ransomvérom, pričom celých 99 percent z týchto hrozieb bolo zablokovaných na úrovni elektronickej pošty a kontroly webov. Vzhľadom na neustály nárast počtu ransomvéru i možných dopadov pristupuje spoločnosť Trend Micro k ochrane svojich zákazníkov pred týmto typom hrozby komplexne a v rámci svojho portfólia ponúka nasledujúce riešenia a služby.

• Ransomware Readiness Assessment uľahčuje firmám všetkých veľkostí pochopiť ich slabé miesta v zabezpečení a ponúka konkrétne kroky, ktoré môžu podniknúť na zlepšenie stavu.
• Ransomware Removal Tools sú nástroje, ktoré pomáhajú firmám i bežným užívateľom odstrániť ransomvér a zachrániť dáta.
• Product Enhancements zdokonaľuje ochranu proti ransomvéru v štyroch kľúčových vrstvách bezpečnosti a umožňuje odhalenie hrozby tohto typu naprieč celou podnikovou informačnou architektúrou.

Korporátne riešenia pre boj s ransomvérom

V prípade boja proti ransomvéru neexistuje žiadne zázračné, jednoduché riešenie – ochrana si vyžaduje holistický prístup a spoločnosť Trend Micro preto svojimi produktmi pokrýva nasledujúce štyri kľúčové vrstvy:
• Elektronická pošta: v porovnaní s tradičnými poštovými bránami umožňuje Trend Micro omnoho podrobnejší dohľad, a to ako v prípade klasických riešení elektronickej pošty, fungujúcich v režime on-premisa, tak aj v prípade cloudových služieb, ako napríklad Microsoft Office 365. Riešenie blokuje cielené phishingové správy, prílohy i webové adresy, ktoré môžu viesť k nákaze ransomvérom. Trend Micro tak pokrýva všetky najčastejšie spôsoby, akými môže ransomvér do organizácie preniknúť.
• Koncové body: na úrovni koncových bodov sa môžu riešenia značky Trend Micro pochváliť širokou škálou možností a vlastností ochrany novej generácie. Medzi tieto pokročilé funkcie na odhaľovanie a blokovanie ransomvéru patrí napríklad ošetrenie nevyriešených zraniteľností, riadenie aplikácií i behaviorálny monitoring. Firmy tak môžu včas zistiť podozrivé správanie, ako napríklad šifrovanie väčšieho počtu súborov, a okamžite činnosť ransomvéru zastaviť a nakazený koncový bod izolovať.
• Siete: Trend Micro neustále monitoruje podnikovú sieť a využíva pritom pokročilé detekčné mechanizmy vrátane sandboxingu. Pod kontrolou je celý sieťový prenos na všetkých portoch a bez ohľadu na použitý protokol tak riešenia spoločnosti Trend Micro umožňujú zabrániť infiltrácii aj šíreniu ransomvéru.
• Servery: Trend Micro deteguje podozrivé aktivity a zaisťuje jednak prevenciu pred zneužitím známych softvérových zraniteľností, a zároveň aj odhalenie aktivít ransomvéru, spojených s pokusmi napadnúť ďalšie servery. Táto ochrana je zákazníkom k dispozícii bez ohľadu na to, či sa jedná o fyzické alebo virtuálne servery, alebo o servery v prostredí cloudu.

Trend Micro ponúka dokonalejší prehľad o tom, ako ransomvér na organizáciu útočí – hrozby tohoto typu identifikuje na všetkých úrovniach a bez ohľadu na ich pôvod. Tento komplexný prístup umožňuje rýchle odhalenie a vyriešenie aj nových variantov ransomvéru. Firmy sa tak môžu účinnejšie brániť novým formám škodlivého softvéru.

Ochrana pred ransomvérom určená malým firmám

Ransomware je hrozbou pro všetky typy spoločností a Trend Micro má preto vo svojom portfóliu cloudové riešenie určené špeciálne pre malé firmy – Worry-Free Services Advanced – ktoré ponúka nasledujúce možnosti ochrany:
• Ochrana elektronickej pošty: Trend Micro deteguje a blokuje škodlivé e-maily, prílohy i webové adresy. Okrem skenovania prítomnosti malwaru na to využíva aj priebežné analýzy, vyhodnocujúce prípadné rizikové weby i správanie škodlivého softvéru.
• Ochrana koncového bodu: Trend Micro využíva pokročilé techniky vrátane behaviorálneho monitoringu a umožňuje tak včasné odhalenie a zablokovanie aktivít spojených s ransomvérom, ako je napríklad šifrovanie veľkého množstva súborov.

Vďaka Worry-Free Services Advanced môžu malé firmy získať jednoducho použiteľnú a výkonnú ochranu, vyžadujúcu minimálne každodenné spravovanie.

Ako chrániť pred ransomvérom bežných užívateľov?

Spoločnosť Trend Micro bežných užívateľov upozorňuje, že ransomware sa do počítačov dostáva prostredníctvom napadnutých webov, nevyžiadaných e-mailov alebo iného malwaru, a jednoducho si môže z ich súkromných súborov a fotografií urobiť skutočných rukojemníkov. Zákazníci využívajúci riešenie Trend Micro Security 10 sú však proti ransomvéru chránení. A spoločnosť Trend Micro pomáha aj užívateľom, ktorí majú obavu, že už na svojom počítači ransomware majú.

Značky: