Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Trend Micro, celosvetový líder v oblasti bezpečnostných softvérových riešení, oznámila zavŕšenie akvizície firmy TippingPoint, popredného poskytovateľa systémov na prevenciu prienikov (IPS, intrusion prevention system) a riešení pre sieťovú bezpečnosť.

Trend Micro získal TippingPoint od spoločnosti Hewlett Packard Enterprise za 300 miliónov dolárov. Riešenia Trend Micro TippingPoint sú už teraz plne k dispozícii a zákazníkom môžu ponúknuť komplexné informácie o hrozbách, ako aj ochranu proti známym aj doteraz nezverejneným zraniteľnostiam a exploitom.

Súčasťou Trend Micro TippingPoint sú analytické služby laboratória Digital Vaccine Labs (DVLabs), zamerané na skúmanie hrozieb, ktoré bude najneskôr do konca júna sídliť aj v Prahe, v susednej Českej republike.  Trend Micro okrem toho získalo i výhody špičkového programu Zero Day Initiative (ZDI), ktorý povzbudzuje nezávislých výskumníkov v úsilí o identifikáciu doteraz neznámych zraniteľností a za poskytnuté informácie poskytuje zodpovedajúcu odmenu.

V kombinácii s riešením Trend Micro Smart Protection Network majú teraz zákazníci k dispozícii najmodernejšie bezpečnostné funkcie na ochranu podnikovej informačnej architektúry – od sietí cez dátové centrá a cloudy až po koncové body. Trend Micro a iniciatíva ZDI navyše sponzorujú súťaž hackerov Pwn2Own, v ktorej majú účastníci za úlohu zisťovať zraniteľnosti na štyroch najčastejšie napádaných platformách.

„Akvizíciu spoločnosti TippingPoint vnímame ako potvrdenie našich dlhodobých záväzkov voči bezpečnosti podnikových informačných architektúr,“ uviedla Eva Chen, CEO spoločnosti Trend Micro. „Vďaka technológiám TippingPoint môžeme našim zákazníkom ponúknuť doteraz nevídanú mieru akcieschopnosti v boji proti rôznorodým hrozbám a to po celú dobu životného cyklu každého útoku“, dodala.

Značky: