Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sú predĺženou rukou mobilných telefónov, zdrojom dôležitých dát i výborným motivátorom do cvičenia.

Smart hodinky sú aktuálne obľúbenými nositeľnými doplnkami, ktoré valcujú trh. Dokonca sa o nich hovorí, ako o nástupcoch peňaženiek. Nájdete ich na rukách čoraz väčšej masy ľudí, ktorá sa od nich stáva závislou. Čím sú také výnimočné?

Smart hodinky dostanú každého nadšenca inovácií. Vďaka všestrannému použitiu ich ocenia športovci, vrcholoví manažéri, ale aj milovníci dizajnových doplnkov. Na trhu sú dnes dostupné v klasickom elegantnom šate i v športovom prevedení.

Merajú čas, majú zabudované stopky a viete ich šikovne prepojiť s chytrým mobilným telefónom cez Bluetooth či Wi-Fi. Väčšina smart hodiniek je doplnená dotykovým displejom, ktorý umožňuje rýchly pohyb medzi funkciami. Vďaka zabudovanému GPS systému sú výborným pomocníkom pri športe, ale tiež motivátorom. Počítajú množstvo spálených kalórií, počet krokov či atmosférický tlak. Monitorujú telesné funkcie či spánkovú aktivitu.

Tohtoročný hit

Mnohí si smart hodinky dopriali pod stromček, kedy podľa predajcov významne vzrástli čísla ich predaja. Aktuálny trend však ukazuje, že po Vianociach tieto čísla neupadli, dokonca si kategória nositeľných doplnkov drží prvenstvo. ,,Štatistiky ukazujú, že predaj smart hodiniek vzrástol v úvode roka oproti vlaňajšku až trojnásobne,“ prezrádza Jan Horák, odborník na IT technológie z internetového obchodu Hej.sk. Podľa neho si zákazníci chytré hodinky vyberajú na základe kompatibility s operačným systémom v telefóne, podľa funkcií a na základe toho, na čo ich hodlajú využívať. Ceny jednotlivých typov sa podľa odborníka z Hej.sk líšia v závislosti od značky, materiálu, ale aj kvality zabudovaných funkcií. Najlacnejšie kúpite za 20 eur, ale cena niektorých sa vyšplhá hoci aj na 800 eur.

Vytlačia peňaženky?

Smart hodinky sú ideálnym darčekom na rôzne príležitosti. Sú vhodné pre mužov i ženy. Veľkú nádej do nich vkladajú aj lídri z oblasti globálnych digitálnych platobných riešení. Podľa nich majú smart hodinky postupne vytlačiť klasické peňaženky. V budúcnosti by podľa ich predpovedí mohli všetky smart hodinky obsahovať platobné funkcie, ktorými by sa realizovali bezkontaktné platby, a tak by sa transakcie nielen urýchlili, ale aj uľahčili.