Každý mesiac server Adduplex zverejňuje štatistiky o podiele Windows 10 na trhu.

Analýz sa venoval aj server WinAero. Podľa najnovších informácií je sa podiel verzie 20H2 vyšplhal až k 40 % inštalácií. To už je zhruba približný údaj, ako má verzia 2004.

Čo teda tieto štatistiky znamenajú? Pozrieť sa na to môžeme, klasicky, cez predaj nových zariadení. Zatiaľ ale nepredpokladáme, že práve toto je významný faktor stúpajúceho podielu poslednej verzie Windows 10.

V posledných mesiacoch sa kvalita nových inštalácií zlepšila a Microsoft pristúpil k dôkladnejšej kontrole nových záplat. Spravidla si na ňu počkáte dlhšie a nepodarí sa vám ju nainštalovať cez Windows Update.

Ak sa rozhodnete inštalovať aktualizácie svojou cestou, môžete využiť Katalóg služby Microsoft Update. Tu stačí zadať číslo aktualizácie označované ako KB a vybrať správnu verziu pre váš systém.

Vyberajte dôkladne, nestačí vám len verzia x86 alebo x64 podľa toho, aký máte typ procesora. Všímajte si aj pre akú verziu systému je vyhradená. Ak je pre verziu 20H2, nenainštalujete ju na verziu 2004 prípadne naopak. Omylu sa netreba obávať, inštalátor vás na toto upozorní a ukončí sa.

adduplex stat

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Čo je to Windows Hello?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.