Sociálna sieť zmazala 125 tisíc používateľských účtov.

Nedávno bolo zverejnené, že sociálnu sieť Twitter využíva Islamský štát. Twitter však sleduje potenciálnych teroristov od polovice roka 2015 a počas tejto doby odstránil viac ako 125 tisíc účtov. Rozhodnutie o tom, či ide skutočne o účet teroristu alebo iba neškodného „bota“ vyhodnocujú ľudia v kombinácií s pokročilými algoritmami. Twitter má dve strediská – jedno v USA a druhé v Írsku, ktorých cieľom je posudzovať podozrivé účty.

Islamský štát využíva Twitter na koordinovanie útokov, ale aj na propagáciu svojich názorov. V mnohých prípadoch ide o automatizované účty, tzv. botov, ktorí sociálnu sieť doslova spamujú. Dodajme, že proti terorizmu bojujú aj ďalšie technologické spoločnosti. Žiadna z nich však doteraz nešpecifikovala bližšie detaily.

Twitter takisto testuje nový spôsob zobrazovania tweetov na vašej nástenke. Tie by sa už nemali zobrazovať v časovej postupnosti, ale podľa dôležitosti a to bez ohľadu na to, kedy boli uverejnené. Poradie zobrazovaných tweetov má určovať algoritmus. Podobná funkcia už dlhšiu dobu funguje na Facebooku.

Zatiaľ však nebolo oficiálne potvrdené, či Twitter túto zmenu aplikuje. Pokiaľ sa tak stane, používatelia by mali mať možnosť vybrať si preferovaný spôsob zobrazovania tweetov – podľa času alebo dôležitosti.

Zdroj: Guardian, Verge 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit