Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po veľmi úspešnej fáze programu, do ktorého sa prihlásilo 336 spoločností z 56 krajín, Raiffeisen Bank International (RBI) dnes vybrala šesť startupových spoločností, ktoré sa zúčastnia jej celoskupinového akceleračného programu v oblasti finančných technológií pod názvom „Elevator Lab”.

· Asteria
· Gauss Algorithmic
· kompany
· MishiPay
· Moxtra
· SONECT

„Sme prvou bankovou skupinou v regióne strednej a východnej Európy (SVE), ktorá spustila akceleračný program v oblasti finančných technológií tohto rozsahu a sme viac než spokojní s tým, aký je oň záujem. Inovácie tvoria biznis a prostredníctvom programu pod názvom Elevator Lab chceme umožniť inovatívnym spoločnostiam v oblasti finančných technológií ponúkať skutočnú pridanú hodnotu 16,5 miliónom klientov na našich 14-tich trhoch v regióne SVE,” hovorí Johann Strobl, generálny riadieteľ spoločnosti RBI.

Šesť vybraných start-upových spoločností pracuje v oblasti platieb a transakcií (MishiPay zo Spojeného kráľovstva), bankových riešení pre malé a stredné podniky (Asteria zo Švédska), RegTech (kompany z Rakúska), pobočiek budúcnosti (Moxtra z USA a SONECT zo Švajčiarska) a analýz veľkých dát (Gauss Algorithmics z Českej republiky).

„Nebolo jednoduché vybrať šesť účastníkov, keďže sme dostali tak veľa vynikajúcich a zaujímavých prihlášok, z ktorých sme mali vyberať. Počas nasledujúcich štyroch mesiacov RBI investuje svoje odborné znalosti, siete a infraštruktúru do spolupráce so startup spoločnosťami na ich pilotných projektoch. Cieľom je preskúmať ich biznisový potenciál pre skupinu RBI,” vysvetľuje splnomocnený zástupca RBI Michael Hoellerer, ktorý má okrem iného na starosti digitalizačnú stratégiu skupiny RBI.

Značky: