Viaceré banky dnes ponúkajú možnosť založenia účtu cez aplikáciu, 365.bank je však skutočne rýchla a ponúka množstvo výhod.

Účet v banke má dnes skoro každý. Pri výbere banky, ktorej zveríte svoje financie hrá častokrát podstatnú úlohu aj to, ako jednoducho si založíte účet a či je pri tom potrebná vaša osobná účasť na pobočke banky.

365.bank je jednou z tých bánk, ktoré disponujú možnosťou založenia si účtu cez mobilnú aplikáciu. Je to pritom jednoduché a rýchle, čo sme si overili aj u nás v redakcii. Účet v 365.bank sme si založili cez aplikáciu a všetko prebehlo elektronicky bez potreby našej návštevy banky. A aké sú naše skúsenosti si teraz popíšeme v tomto článku.

Stiahnite si aplikáciu, pripravte občiansky preukaz

Mobilnú aplikáciu 365.bank si môžete nainštalovať z Obchodu Play pre Android smartfóny či z App Store pre iPhony. Už pri prvom spustení aplikácie si všimnete jej príjemné grafické spracovanie. Pekné a hravé grafické prvky sú príjemné na pohľad a musím povedať, že pri kontakte s bankou je pekná a užitočná aplikácia jedna z najdôležitejších vecí, ktoré potrebujem.

365.bankZdroj: TOUCHIT
365.bank

Zakladanie účtu cez aplikáciu je jednoduché a trvá menej ako 10 minút. Všetko, čo k tomu potrebujete, je váš občiansky preukaz a vaša tvár na overenie cez biometriu. O zvyšok sa postará aplikácia 365.bank. Na začiatku zadáte údaje ako telefónne číslo a e-mail pre komunikáciu s bankou. Oceňujem možnosť kliknúť na políčko „Mám Gmail“, kde som si mohla rýchlo zadať e-mailovú adresu bez toho, aby som ju manuálne písala. Pri procese zakladania účtu si môžete taktiež nastaviť, či si budete s bankou tykať alebo vykať. Ja preferujem tykanie, je to menej formálne a pri komunikácii s bankou mám pocit priateľskej atmosféry.

Aplikácia 365.bank vám pri zakladaní účtu umožní vybrať si aj to, ako vás bude oslovovať. Páči sa mi možnosť zadania emoji do môjho oslovenia, je to ako pri zakladaní si profilu na sociálnej sieti. Appka 365-ky je nielen moderná na pohľad, no disponuje aj modernými prvkami.

365.bankZdroj: TOUCHIT
365.bank

Celý onboarding zakončíte tým, že si naskenujete do aplikácie váš občiansky preukaz, čo nie je žiadna novinka pri zakladaní akéhokoľvek účtu cez internet. Dajte si však pozor na to, aby ste si na občianskom preukaze nič neprekrývali prstom, nech si zakladanie účtu zbytočne nekomplikujete. Po naskenovaní občianskeho preukazu už len overíte vašu totožnosť naskenovaním tváre a máte hotovo.

Bezpečnosť vďaka PIE kódu

Zakladanie účtu sprevádza aj výber niekoľkých dôležitých rozhodnutí. 365-ka ako moderná banka prichádza s moderným riešením zabezpečenia. PIN kód určite poznáte aj z iných aplikácií či SIM karty, kde zadáte niekoľko čísel ako spôsob prihlásenia. V 365.bank si môžete zvoliť aj tzv. PIE kód, ktorý pozostáva z emoji. Tento kód je bezpečnejší, nakoľko ponúka oveľa viac kombinácií v porovnaní s bežným PIN kódom. Emoji sú v aplikácii predvolené a sú medzi nimi znaky ako bežiaci človek, opička so zakrytými očami, pizza či Darth Vader. Každý si teda môže vytvoriť vlastný PIE kód z emoji aj keď stále zostáva možnosť vytvorenia PIN kódu. Rovnako však PIE kód viete doplniť aj tvárovou biometriou či odtlačkom prsta, aby ste mali prihlasovanie v aplikácii oveľa rýchlejšie.

PIE kód v 365.bankZdroj: TOUCHIT
PIE kód v 365.bank

Účet zadarmo alebo účet plus

Pri väčšine bánk sa vám stane, že účet zadarmo nie je žiadna výhra a má veľa obmedzení. To ale nie je prípad 365.bank, ktorá vám ponúka konkurencieschopný účet zadarmo. V tomto účte máte napríklad výbery z bankomatov 365-ky zadarmo, úrok na termínovanom vklade 0,5 % ročne a tiež digitálnu platobnú kartu. Ak by ste chceli k účtu aj fyzickú platobnú kartu, stála by vás 12 eur, ide však o jednorazový poplatok.

365.bankZdroj: TOUCHIT
365.bank

Pri zakladaní účtu si však vyberáte aj z účtu plus, ktorý stojí 5,9 eura mesačne.  cene tohto účtu máte aj fyzickú platobnú kartu či možnosť pridať si na účet disponenta, ako aj možnosť využiť 4 vklady a 4 výbery hotovosti z bankomatu akejkoľvek banky v rámci balíka.

365.bank je prvá banka s plne digitálnym procesom onboardingu bez nejakých papierov či kuriéra. Všetko vybavíte z pohodlia domova rýchlo a intuitívne. Okrem toho, že ponúka účet zadarmo, môžete využiť aj pozývací kód od vášho známeho a získať tak odmeny. Tak na čo čakáte? Aplikácia na založenie účtu je pre vás pripravená už teraz.

Tento článok vznikol v spolupráci s 365.bank.

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.