Novinky by sme sa mohli dočkať v apríli alebo v máji.

Jeden z najnovších „únikov“ sa týka očakávaného smartfónu Xiaomi 13 Ultra. Jeho „živú snímku zverejnil na portáli Weibo používateľ s prezývkou Yuligtang.

Nová Ultra by mala byť najvyšším modelom celého radu, ktorý by fanúšikovia značky radi videli dostupný na globálnom trhu (k čomu zrejme aj dôjde). Z obrázku sa toho príliš veľa zistiť nedá, okrem zadného krytu z umelej kože, ale z nápisu na mohutnom kruhovom ostrovčeku pre objektívy je vidieť, že spolupráca Xiaomi a firmy Leica bude zrejme pokračovať.

Je taktiež jasné, že ani v prípade tohto modelu Xiaomi neumiestni objektívy nabok, ako to robí väčšina výrobcov, ale po vzore 12S Ultra zostane pri stredovom umiestnení v spomínanom kruhovom ostrovčeku. Pochopiteľne, v prípade tejto fotografie ešte nemusí ísť o finálny telefón, ale iba o prototyp či predfinálnu vzorku.

Čo sa týka samotného fotoaparátu, hovorí sa, že bude mať štyri zadné objektívy, z ktorých hneď dva budú mať veľké jednopalcové snímače, zrejme 50 Mpx. Hlavný objektív by mal mať variabilnú clonu a telefón by mohol byť vybavený aj periskopovým objektívom.

Je teda zrejmé, že Xiaomi sa aj pri tomto modeli zameria na fotografovanie ako jednu z priorít. To bola aj prednosť 12S Ultra, ktorý ale zostáva exkluzivitou pre domáci čínsky trh. V prípade novej Ultry by mala byť dostupnosť globálna.

Medzi ďalšími spomínanými špecifikáciami sú 16 GB LPDDR5x RAM a 512 GB/1 TB rýchleho vnútorného úložiska UFS 4.0. Telefón by mal byť vybavený 90-wattovým nabíjaním, čo je trochu prekvapujúce, keďže viaceré iné Xiaomi telefóny už majú 120-wattové nabíjanie.

Po softvérovej stránke by Xiaomi 13 Ultra mal byť vybavený systémom Android 13 s nadstavbou MIUI 14. Niektoré zdroje síce uvádzajú, že tento telefón by mal byť predstavený už na MWC 2023 v Barcelone spoločne so zvyškom rodiny Xiaomi 13, ale celkovo sa to nepokladá za pravdepodobné. Zrejme bude predstavený až niekedy v apríli či máji.

Xiaomi 13 UltraZdroj: Yuligtang / Weibo
Xiaomi 13 Ultra

Zdroje: Gadgets360.com, Xiaomiui.net, notebookcheck.net

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.