Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Zdokonalený elegantný dizajn modelu, ktorý váži iba 151 g, je odolný proti prachu a vode so stupňom krytia IP65/IP68 spolu s Corning® Gorilla® Glass 6 zabezpečí bezstarostné používanie
  • Širokouhlý 6,0” OLED displej s pomerom strán 21:9 a obrazom videa optimalizovaným pre zábavu, ktorá vás úplne pohltí
  • Nový trojitý fotoaparát prináša kreatívne možnosti vďaka lepšiemu podaniu farieb a novému nočnému režimu

S novou Xperia 10 II, ktorá je práve teraz v predpredaji, sa môžete nechať pohltiť zábavou vďaka ešte širšej palete technológií Sony, ktorými je tento model vyššej strednej triedy obdarený.

Tenké, 69mm široké telo váži len 151 g a spĺňa normy IP65/IP68 odolnosti proti prachu a vode. Displej je chránený sklom Corning® Gorilla® Glass 6 a vďaka svojmu dizajnu telefón dokonale padne do ruky. Nech už ste kdekoľvek, s týmto modelom si môžete pohodlne užívať zábavu, ktorá je dnes ešte žiadanejšia ako kedykoľvek predtým.

Xperia 10 II vás rýchlo vtiahne do akcie vďaka 6,0” širokouhlému OLED displeju s pomerom strán 21:9. S technológiou displeja TRILUMINOS™ pre mobilné zariadenia, ktoré využívajú aj televízory BRAVIA® a optimalizáciou obrazu videa si môžete užívať filmy a televízne programy s hlbšími odtieňmi čiernej a ešte intenzívnejšími farbami pre špičkový zážitok zo sledovania. Dynamický pomer strán 21:9[i], vďaka ktorému uvidíte na displeji viac z hry ako kedykoľvek predtým, povyšuje hranie hier na novú úroveň.

Medzi ďalšie výhody 6,0” OLED displeja s pomerom strán 21:9 patrí aj unikátné užívateľské rozhranie multi-windows, ktoré umožňuje používať dve aplikácie naraz, rovnako ako funkcia Side Sense, vďaka ktorej môžete bez námahy prepínať medzi svojimi obľúbenými aplikáciami.

Xperia 10 II je vybavená audio technológiou Sony s 3,5mm konektorom pre autentický zvuk vo vysokom rozlíšení, či už využijete pripojenie prostredníctvom kábla, alebo bezdrôtové audio s vysokým rozlíšením.

Zábava tu ale nekončí. Xperia 10 II je vybavená novým trojitým fotoaparátom, ktorý sa skladá z jedného 12MP a dvoch 8MP objektívov: extrémne širokouhlého (16 mm), širokouhlého (26 mm) a teleobjektívu (52 mm), takže môžete byť kreatívny a pri fotografovaní experimentovať. Svoje fotografie môžete jednoducho dotiahnuť k dokonalosti vďaka prednastaveným režimom pre fotografovanie jedla, portrétov a po novom aj pre fotografovanie v noci. Tento režim zabezpečí vysokú kvalitu snímok, dokonca i v podmienkach s nízkou intenzitou osvetlenia.

Čokoľvek fotíte a v akýchkoľvek podmienkach, Xperia 10 II môžete plne dôverovať. Zakaždým zachytí nádhernú snímku vďaka vylepšenému podaniu farieb, ktoré boli dosiahnuté využitým špičkového know-how spoločnosti Sony v oblasti digitálneho zobrazovania. Môžete dokonca fotografovať snímky s pomerom strán 21:9 alebo nahrávať videá v kvalite 4K.

Xperia 10 II bola navrhnutá tak, aby bola odolná proti prachu a vode a spĺňala normy IP65/IP68[ii]. Vďaka odolnosti proti prachu a vode a navyše vďaka použitiu skla Corning® Gorilla® Glass 6 ju môžete bez obáv používať kdekoľvek. Batéria 3600mAh s dlhou výdržou zase zabezpečí, že telefón môžete používať a kreatívne s ním tvoriť počas celého dňa.

Xperia 10 II je vybavená platformou pre mobilné zariadenie Qualcomm® Snapdragon 665, ktoré zabezpečuje spoľahlivý výkon a rýchle pripojenie. Novinka prichádza na trh s Androidom 10.

Xperia 10 II je v ponuke v čiernom alebo v bielom variante a od 18. mája si ju môžete predobjednať. V predaji bude model od začiatku júna 2020 a jeho cena bude 379 €. Predobjednajte si Xperia 10 II do konca mája 2020 a využite exkluzívnu ponuku. K Xperia 10 II dostanete úžasný headset Sony WI-C310B ako darček.

Úplné špecifikácie nájdete na stránke Sony.

[i] Kompatibilita sa pri herných tituloch môže líšiť.

[ii] XPERIA 1 II je vode a prachu odolná, takže si nemusíte robiť starosti keď vás zastihne dážď alebo keď ju potrebujete opláchnuť pod tečúcou vodou, ale nezabudnite, že všetky porty a krytky musia byť pevne uzavreté. Zariadenie by ste nemali úplne ponoriť do vody alebo ho vystavovať pôsobeniu slanej, morskej či chlórovej vody alebo tekutinám, akými sú nápoje. Zneužitie a nesprávne použitie vedie k neplatnosti záruky. Zariadenie bolo testované podľa noriem IP65/68. Viac informácií nájdete na https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. XPERIA 1 II nemá krytý USB port pre pripojenie a nabíjanie. USB port musí byť pred nabíjaním dokonale suchý.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.