SanDisk iXpand Flash Drive nie je prvý USB kľúč pre iPhony a iPady, ktorý je na trhu dostupný. Tento model je však najlepší, aký sme mali doteraz možnosť otestovať.

Toto USB úložisko je okrem USB portu (v tomto prípade len 2.0) vybavené aj Lightning konektorom. Vždy môžete využívať iba jeden z portov v rovnakom čase. Rozdiel medzi zariadeniami spočíva najmä v mobilnej aplikácii a v nej SanDisk exceluje. Dizajn aplikácie je prehľadný. Ľavý stĺpec obsahuje zoznam priečinkov a súborov, v pravej časti sa zobrazujú multimédiá. Fotografie, hudba a filmy. Práve práca s multimédiami je výhodou tohto kľúča. Dokumenty môžete mať bez problémov uložené v iOS zariadení, avšak hudba, video a fotky zaberajú veľa miesta. A kapacita interného úložiska je limitovaná. Chválime, že aplikácia obsahuje zabudovaný prehrávač multimédií, a to s výbornou podporou rôznych formátov. Spomeňme videoformáty wmv, avi, mkv, mp4 a mov. V tomto smere nemáme pripomienky a výborné je, že zabudovaný prehrávač podporuje aj titulky. Vyskúšali sme to v praxi, všetko fungovalo bez problémov.

Sandisk_ios_agem_3_nowat natočených videí. Môžete si nastaviť, aby sa po pripojení USB kľúča automaticky zálohovali na externé úložisko a následne sa zmazali z telefónu alebo iPadu. Ak nechcete zálohovať do cloudu, potom túto funkciu oceníte. SanDisk takisto umožňuje zaheslovať a zašifrovať vybrané súbory.

Samozrejmosťou je, že si žiadané súbory môžete z USB kľúča stiahnuť aj do vášho zariadenia, aby ste k nim mohli pristupovať aj bez pripojeného kľúča. To je užitočné, ak chcete napr. počúvať svoju hudbu počas pohybu. Mať totiž vo vrecku iPhone s pripojeným kľúčom nie je príliš pohodlné. Takisto si viete uložiť súbory zo zariadenia na kľúč. Vtedy využijete funkciu zdieľať a zvolíte SanDisk aplikáciu. Treba však brať do úvahy limity systému iOS. Dodajme, že aplikácie a hry na USB kľúč nenainštalujete.

SanDisk iXpand Flash Drive je dostupný v kapacitách 16 / 32 / 64 a 128 GB. My sme testovali najväčší model, reálne ponúka 119 GB. Cena sa pohybuje od 60 eur, testovaný model sa predáva za 174 eur.

Cena: 174 EUR
Zapožičal: AGEM Computers

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit