Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Operátori musia riešiť aj úsmevné situácie. Tu sú niektoré z nich od operátora RadioLAN.

Keď dravec rušil internet

Servisní technici RadioLANu neraz riešia aj rôzne skutočne kuriózne prípady. Jedným z takýchto prípadov boli  opakujúce sa výpadky internetového pripojenia u zákazníkov v jednej lokalite. Technici na prístupový bod, ktorý sa nachádzal v bezprostrednej blízkosti poľa, zamierili v čase, keď sa výpadky najčastejšie vyskytovali. Aké bolo ich prekvapenie, keď zistili, že problém spôsobuje na anténe sediaci dravec, ktorý striehne na korisť.  Situáciu vyriešili nainštalovaním plašičom vtákov.

Plávajúci dom

Ďalší zaujímavý prípad, keď internetové pripojenie „zrazu“ prestalo fungovať, sa odohral na ramene Dunaja. Testy na diaľku neodhalil žiadnu poruchu. Počas telefonického rozhovoru zákazník napokon oznámil, že už nemá dom zakotvený na pôvodnom mieste, ale s ním odplával do vedľajšej zátoky, čo bol dôvod prerušenia internetového pripojenia. Technici ho navštívili, všetko nastavili a internet opäť fungoval.

Internet v kabelke

V iný deň volala rozhorčená pani, ktorá nahlásila nefunkčnosť internetového pripojenia. Nasledovali otázky a následne pokyny čo všetko má vyskúšať, aby opäť začalo všetko fungovať. V závere telefonátu sa pani priznala, že si svoj WiFi router zobrala so sebou do dámskej kabelky a odišla na návštevu na opačný koniec Slovenska, kde ho pripojila k elektrickej sieti a internet nešiel…

Ravioli do kuchyne

RadioLAN buduje WiFi hotspoty na verejne dostupných miestach a do rôznych podnikov. Technici operátora prichádzajú na firemnom vozidle s neprehliadnuteľným názvom spoločnosti. Majiteľ reštaurácie stál pred vchodom a zjavne zabratý do rozhovoru nevnímal prichádzajúcich technikov operátora. „Sme zo spoločnosti RadioLAN. Prišli sme Vám nainštalovať WiFi,“ povedal prichádzajúci technik. „Ravioli? Tam do kuchyne,“ odpovedal mu majiteľ reštaurácie.

Značky: