Aktualizované 6. júla 2021:

Huawei správy o nasadení HarmonyOS pre telefóny Nokia poprel. (Zdroj: AndroidCentral)

Pôvodný článok z 1. júla 2021:

O novej platforme spoločnosti Huawei sme počuli už niekoľko mesiacov pred jej odhalením. 

Ide o nový operačný systém, ktorý je určený predovšetkým pre Huawei smartfóny. Neskôr sme sa však začali dozvedať, že o tento systém majú záujem aj ďalší výrobcovia telefónov. Huawei nakoniec predstavil HarmonyOS ako multiplatformový operačný systém. Najnovšie sa začali objavovať informácie, že aj Nokia vybaví svoje smartfóny série X60 operačným systémom HarmonyOS.

Huawei vyzval aj ďalších čínskych výrobcov, aby začali do svojich smartfónov nasadzovať operačný systém, ktorý je podľa slov spoločnosti alternatívou k systému Android. Stále však nie sú potvrdené žiadne kroky, ktoré by naznačovali, že sa tak aj skutočne deje.

Zatiaľ jediným produktom, ktorý bol uvedený na trh s HarmonyOS, iným ako Huawei, boli inteligentné domáce produkty Midea. Čoskoro sa to zmení a možno uvidíme vstup ďalších čínskych spoločností do ekosystému HarmonyOS.

Po americkom zákaze a narastajúcom napätí s Čínou si každá spoločnosť musí pripraviť plán B. Séria Nokia X60 bude podľa všetkého prvým testom HMD Global s platformou spoločnosti Huawei.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Huawei ukázal operačný systém HarmonyOS: Prioritou je prepojenie medzi zariadeniami

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.