Rýchle aplikácie šetria batériu a úložisko smartfónu.

Obchod Huawei AppGallery ponúka nadštandardnú podporu pre tzv. rýchle aplikácie. Tieto aplikácie sa neinštalujú do telefónu, avšak spúšťajú sa vo webovom rozhraní, ktoré je optimalizované na zobrazenie v režime celej obrazovky. Rýchle aplikácie teda ponúkajú prakticky identický používateľský zážitok, ako keby ste si otvorili webovú stránku danej služby v prehliadači mobilného telefónu.

Prvú slovenskú rýchlu aplikáciu v Huawei AppGallery má poisťovňa Generali. Ponúka totožnú funkcionalitu ako webová stránka Generali.sk v mobilnej verzii. Výhodou rýchlej aplikácie je, že si jej ikonku môžete uložiť na domovskú obrazovku a pri jej používaní vám nebude prekážať panel s adresou webovej stránky a ďalšie prvky, takže sa zobrazovací priestor využije efektívnejšie.

Rýchle aplikácie majú prínos aj v tom smere, že bežia v izolovanom prostredí a používateľské dáta sa ukladajú samostatne iba pre konkrétnu aplikáciu/webovú stránku. Ak by ste napríklad zmazali používateľské dáta vo webovom prehliadači, ovplyvní to viaceré alebo všetky stránky, ktoré ste navštívili.

Rýchle aplikácie sú súčasťou používateľskej nadstavby EMUI 10. Sú dostupné v obchode Huawei AppGallery v kategórii Rýchle aplikácie. Je možné k nim pristupovať aj cez Centrum rýchlych aplikácií, ktoré môže byť umiestnené priamo na domovskej obrazovke smartfónu. Ich aktualizácie prebiehajú automaticky.

Zľava: webová stránka Generali.sk vo webovom prehliadači, rýchla aplikácia Generali, nastavenie a správa rýchlej aplikácie Generali

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit