V spoločnosti Mobilonline nám veľmi záleží na dvoch veciach – prvou je starostlivosť o životné prostredie a hľadanie spôsobov, ako pomôcť prírode.

Tou druhou je spokojnosť našich zamestnancov a budovanie dobrých vzťahov s nimi. Preto sme sa rozhodli tieto dve veci spojiť a vytvoriť menší teambuilding, počas ktorého sme zveľadili prostredie okolo našej centrály v Lučenci. Aj keď sme pracovali, vládla pritom veľmi dobrá nálada a atmosféra.

V Mobilonline spájame príjemné s užitočnýmZdroj: Mobilonline
V Mobilonline spájame príjemné s užitočným

Kreatívne bývanie v srdci Lučenca dopĺňa množstvo zelene

Centrála spoločnosti Mobilonline sídli v nádhernej zrekonštruovanej budove bývalej Smaltovne. Pri prerábaní sme sa snažili zachovať maximum z pôvodnej budovy, za čo sme boli ocenení v kategórii Absolútny víťaz súťaže Office roka 2020. Súčasťou budovy sú aj priestranné a originálne byty. Vďaka projektu Smaltovňa Lofty sme vytvorili 13 unikátnych bytov s útulnou a príjemnou atmosférou. Osem znich sme dokonca vyhradili pre našich zamestnancov, ktorých si vážime a aj preto sme im ponúkli nižšie nájomné až o 33 percent.

Okolie centrály a bytov sa snažíme neustále zveľaďovať. Okrem osadenia zaujímavej fontány sme vysadili viacero stromov, aby sme toto miesto zazelenali. Nedávno sme sa spolu s našimi zamestnancami pustili tiež do vysádzania stromčekov a kríkov. V roku 2023 by sme ich chceli vysadiť až 340. Okrem toho pravidelne prispievame občianskemu združeniu Sadíme stromy, ktorému venujeme 1 € za každý predaný repasovaný telefón v triede D.

V Mobilonline spájame príjemné s užitočnýmZdroj: Mobilonline
V Mobilonline spájame príjemné s užitočným

Udržiavanie čistej prírody a dobrých vzťahov je pre nás dôležité

Teraz nadišiel čas na úpravu zasadenej zelene, preto sme zorganizovali menšiu brigádu, počas ktorej sme spoločne upravili vysadené stromčeky a kríky. Pridali sme tiež mulčovaciu kôru, aby nezarastali trávou a aby celé okolie vyzeralo úhľadne. Prostredie centrály sme, samozrejme, očistili aj od drobných odpadkov. Vďaka našim šikovným zamestnancom nám to celé zabralo len necelú hodinku, počas ktorej sme sa mohli porozprávať aj o iných ako pracovných záležitostiach a opäť sme mohli viac utužiť vzťahy medzi nami.

Veríme, že týmto spôsobom inšpirujeme aj iné spoločnosti, pretože aj takto môže vyzerať firemný teambuilding. Utužovanie vzťahov je mimoriadne dôležité pre správny chod firmy a mnohí nadriadení na to zabúdajú.

Mobilonline sa venuje aj iným zeleným aktivitám

Nedávno sme rozbehli nový projekt, ktorým chceme pomôcť životnému prostrediu a robíme tak prostredníctvom umenia. Nazýva sa “Velikáni, ktorí pomáhajú aj po smrti” a spočíva vo vytvorení 12 obrazov z nepoužiteľných mobilných telefónov, ktoré by inak skončili v odpade. Umelec Jozef Stančík im dal druhú šancu na život a premenil ich na svoje plátno. Obrazy významných osobností budú následne vydražené a zisk z tejto akcie bude použitý v prospech prírody a ďalších zelených aktivít. Svetlo sveta zatiaľ uzreli umelecké diela s Albertom Einsteinom a Tomášom Baťom.

V Mobilonline spájame príjemné s užitočnýmZdroj: Mobilonline
V Mobilonline spájame príjemné s užitočným

Tieto projekty ale rozhodne nie sú posledné, ktorým sa v spoločnosti Mobilonline chceme venovať. Neustále hľadáme nové spôsoby, ktorými by sme mohli pomôcť životnému prostrediu. V budúcnosti by sme radi zazelenali aj náš Lučenec, aby sa stal lepším a krajším miestom na život. Ďalej pokračujeme aj v našom prepracovanom systéme predaja a výkupu repasovaných telefónov, s ktorými sa spája množstvo výhod.

Sme radi, že môžeme ísť iným príkladom a ukázať, že aj takto sa to dá robiť. Neváhajte a urobte niečo dobré pre prírodu aj vy. Keď najbližšie pôjdete na prechádzku, vezmite si so sebou napríklad tašku a vyzbierajte odpadky pri ceste či v prírode. Ten dobrý pocit z toho bude na nezaplatenie.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Mobilonline.

Značky: