Nestáva sa tak často, aby mobilné hry smerovali na PC.

Častokrát sa pritom dostávali populárne hry z PC priamo na mobilné zariadenia. Medzi najobľúbenejšie pravdepodobne patria Hearthstone, The Talos Principle a This War of Mine.

Tentokrát sa garde obráti a fantasy hra od Super Evil Megacorp s názvom Vainglory prichádza na PC a Mac. MOBA hry (multiplayer online battle arena) sa tešia veľkej popularite. Herné tituly pre PC, akými sú Dota 2 a League of Legends, držia dlhodobo nadvládu nad MOBA hrami. Ešte predtým, ako sa Super Evil Megacorp rozhodli postaviť Vainglory do priamej konkurencie, uvoľnili titul v menej “preplnenom“ mobilnom priestore.

Táto možnosť sa zdá byť bezpečnejšia a umožnila im využiť čip Apple A8 a vlastnú mobilitu dotykovej obrazovky mobilných zariadení. Bolo len otázkou času, kedy sa konkurenčné hry, ako napríklad mobilná hra Arena of Valor, môže pochváliť 200 miliónmi aktívnych hráčov iba v Číne. To naznačuje veľký potenciál takto zameraných hier.

Vývojári z tímu Super Evil Megacorp vždy chceli prinášať na mobilné zariadenia plnohodnotné podanie a nekompromisný zážitok z MOBA hier, pričom títo tvorcovia tvrdia, že ich vlastný engine (10 rokov vývoja) uľahčí medzi platformový prechod bez väčších problémov.

Aktuálne sa spúšťa testovanie pre PC a Mac. Super Evil Megacorp tvrdia, že Vainglory neutrpela pri prechode platformami na taktickej hernej hĺbke, stratégii alebo grafickej vernosti. Pritom sa očakáva, že sa objavia nedokonalosti – chyby, potenciálne problémy s UI ako aj ďalšie menšie, či väčšie chyby. Pokiaľ ste ešte Vainglory nehrali na mobilných zariadeniach, tak si hru stiahnite na odkazoch nižšie:

Google Play
App Store

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Microsoft to vymyslel šibalsky: Ďalší Xbox možno vyrieši hlavný nedostatok cloudového hrania

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.