Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vianoce patria k najobľúbenejším sviatkom v roku, no napriek tomu si až tretina Slovákov necháva nákup darčekov na posledný týždeň pred Vianocami. Dokonca 2% z nás si z nákupu darčekov vytvorilo adrenalínovú aktivitu na Štedrý deň, čo potvrdzujú aj predaje najväčšieho zľavového portálu na Slovensku. Ukázal to prieskum na stránke ZľavaDňa, do ktorého sa zapojilo takmer 4.000 respondentov.  

Tí zodpovednejší z nás (40% opýtaných) štartujú lov na darčeky už s príchodom prvých reklám v polovici novembra. Každý desiaty Slovák pripravuje pre rodinu zoznam želaných darčekov. So zoznamom alebo bez, každý piaty Slovák uviedol, že už aspoň raz v živote našiel pod stromčekom ponožky a viac ako 16% opýtaných sa priznalo, že radosť z darčekov pod stromčekom občas aj predstiera.

„Vianoce patria k najkrajším obdobím roka, avšak prinášajú aj nemalú dávku stresu z nákupu darčekov. Naším zámerom bolo pozrieť sa na túto úsmevnú a možno aj trochu odvrátenú stránku Vianoc. Mnoho zákazníkov nevie, čo nakúpiť pre svojich blízkych a preto prinášame na našej stránke darčekového sprievodcu s možnosťou nakúpiť darčeky naozaj na poslednú chvíľu, hovorí Peter Blažečka, PR & marketing manager ZľavaDňa.

Prieskum potvrdil, že pre väčšinu z nás (70% opýtaných) sú Vianoce najkrajším obdobím v roku, no pravda je, že pre mnohých sú predvianočné prípravy a zháňanie darčekov stresujúce. Až 17% Slovákov v prieskume uviedlo, že aspoň raz v živote by chceli zažiť Vianoce, kde je o všetko postarané. Každý piaty potom priznal, že vianočné dni sú síce pekné, ale monotónne.

„Aj v našich štatistikách predaja vidíme, že rastie obľúbenosť predaja pobytov počas sviatkov, medzi sviatkami a samozrejme aj silvestrovských pobytov. Slováci už nechcú tráviť čas len doma a preto čoraz viac hľadajú inšpirácie na trávenie voľných dní. Aktuálne máme v ponuke viac ako 30 pobytov na Slovensku a v zahraničí s možnosťou využitia počas vianočných sviatkov, “ uzatvára Peter Blažečka.

Značky: