Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Verbatim predstavil v rámci rozšírenia svojho portfólia vysokokvalitných svietidiel dva nové rady lištových systémov LED osvetlenia na pôsobivé zvýrazňujúce osvetlenie v maloobchodoch, múzeách a galériách. Nestmievateľný produktový rad, ktorý sa skladá zo štyroch rôznych variantov, je zameraný na zákazníkov, hľadajúcich lištové osvetlenie s jednoduchou inštaláciou a prevádzkou s nízkymi nákladmi. Druhý, stmievateľný rad, obsahuje šesť produktov, ktoré poskytujú vyšší svetelný výkon, účinnosť a životnosť spoločne s vylepšeným dizajnom a konštrukciou svietidla. 

Lištové LED svietidlo poskytuje teplotu chromatickosti v rozsahu od 3 000 K do 4 000 K v závislosti od zvoleného produktu. To je ideálne práve na zvýrazňujúce a bodové osvetlenie. Tieto produkty sa dodávajú so širokým príslušenstvom vrátane „anti-glare snoot“ v prípade stmievateľného radu a „honeycomb louvre“ pri nestmievateľnom rade, ktoré zabraňujú oslneniu.

Stmievateľný rad lištových svietidiel, ktorý je dostupný v troch výkonnostných variantoch (15 W, 28 W a 48 W), poskytuje výnimočný svetelný výkon až 4 600 lm, účinnosť až 96 lm/W a životnosť 50 000 hodín. Nestmievateľný rad, (vo vyhotovení 25 W alebo 40 W), poskytuje svetelný tok až 3 100 lm, účinnosť až 77,5 lm/W a životnosť 35 000 hodín.

Lištové svietidlá Verbatim sú otočné až do uhla 350° a náklonu 180°, čím zaisťujú vynikajúcu distribúciu svetla vo všetkých požadovaných smeroch. Flexibilita je ďalej posilnená vďaka 3-fázovému lištovému adaptéru, ktorý zaisťuje jednoduchú integráciu, polohovateľnosť a nastavenie s využitím bežných lištových systémov.

Všetky lištové LED systémy Verbatim sa štandardne dodávajú s uhlom vyžarovania 40 stupňov, s tým, že sa môžu jednoducho nahradiť alternatívou s uhlami vyžarovania 20 alebo 25 stupňov. Samotný produkt (svietidlo) je v bielej farbe a hodí sa tak na diskrétne umiestnenie v stropoch. Čierne a strieborné vyhotovenie je k dispozícii na vyžiadanie.

Nové svietidlá Verbatim slúžia ako náhrada za neefektívne metalhalogénové výbojky v maloobchodných predajniach a múzeách. Metalhalogénové výbojky sú nestmievateľné, potrebujú dlhý čas na dosiahnutie maximálneho svetelného výkonu a emitujú IR a UV žiarenie, ktoré môže byť škodlivé pre mäso, pekárske a cukrárske výrobky, ale takisto pre odevy, obrazy a cenné artefakty.

„Verbatim už získal obrovské množstvo úspechov na trhu retrofit LED žiaroviek, a preto je rozšírenie našej pôsobnosti do oblasti LED svietidiel prirodzeným krokom,” vysvetľuje Dick C. Hoogerdijk, generálny manažér Verbatimu pre segment LED v regióne EUMEA. „Náš nový rad lištových LED svietidiel a príslušenstva cieli na maloobchodníkov, múzeá a galérie. Doplňuje LED panely vyvinuté pre aplikácie na pracoviskách a bodové svetlá na využitie v pohostinstve.“

Stmievateľné lištové LED svietidlá Verbatim (produktové čísla 52452, 52453, 52454, 52455, 52456 a 52457) distribuované B2B kanálmi v celej Európe, na Blízkom východe a v Afrike už boli nainštalované napríklad v talianskom dizajnovom poradenskom štúdiu Milano Spacemakers, druhý produktový rad (52436, 52437, 52438 a 52439) bol predstavený v maloobchodnej predajni Bo Concept v nemeckom Bonne.

Značky: