Rodičia tak môžu sprístupniť vybraný obsah z hlavnej aplikácie aj v aplikácii pre deti.

YouTube sa snaží všemožnými spôsobmi eliminovať škodlivý obsah na svojej video platforme, no nie je to vždy na 100 % účinné. Aj z tohto dôvodu veľa rodičov uprednostňuje pre svoje deti špeciálnu a hlavne bezpečnú verziu YouTube Kids, ktorá je určená pre tých najmenších.

Ako deti rastú, tak je možné, že si obľúbili aj niektorých tvorcov obsahu, ktorých videá je možné pozerať iba v hlavnej aplikácii YouTube, teda tento obsah je nedostupný v aplikácii Kids.

Dobrou správou pre všetkých (deti aj rodičov)‌ je, že YouTube sprístupnil novú možnosti zdieľania jednotlivých videí alebo celých kanálov zo služby YouTube priamo do detských profilov v YouTube Kids. 

Postup zdieľania požadovaného obsahu je pritom veľmi jednoduchý. Najprv sa overte, že ste prihlásení do účtu YouTube aj do účtu YouTube Kids. Je však potrebné, aby tieto dva profily boli vytvorené pod jednou e‑mailovou adresou.

Následne už môžete požadovaný obsah z YouTube pridať do aplikácie YouTube Kids kliknutím na tlačidlo “zdieľať”, akoby ste chceli video zdieľať do externej aplikácie. Potom vyberte možnosť „S deťmi„, ktorá vám umožní zdieľať obsah priamo s detským profilom v YouTube Kids.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.