Dostupné budú v lete pre iOS a Android.

Allo je nová komunikačná aplikácia. Google zvýrazňuje ako jednu z hlavných výhod viacero možností, ako sa prezentovať. Môžete teda „šepkať“ alebo „kričať„. V princípe to funguje tak, že zmeníte veľkosť fontu a smajlíkov, ktoré odošlete. Stačí podržať tlačidlo pre odoslanie správy.

Aplikácia taktiež ponúka vopred pripravené odpovede. Ak sa vás niekto spýta, či chcete ísť na večeru, Allo ponúkne dve odpovede, ktoré môžete poslať bez nutnosti písania. Stačí iba kliknúť. Takýmto spôsobom môžete dokonca reagovať aj na fotky, ktoré vám druhá osoba pošle. Allo nemá nahradiť Hangouts, bude fungovať ako alternatíva.

google_io_14

Súčasťou aplikácie je tzv. Google Assistant, takže si môžete napr. vytvoriť rezerváciu v reštaurácii, ktorá je partnerom ekosystému, bez nutnosti opustiť komunikátor. K dispozícii sú aj ďalšie aktivity, s ktorými vám pomôže Google asistent. Skontrolujete si napr. výsledok futbalového zápasu.

Dodajme, že všetky správy v Allo sú šifrované. K dispozícii je aj špeciálny režim inkognito, rovnako ako v prehliadači Chrome. Prináša pár extra funkcií, ktoré súvisia so súkromím.

google_io_15

Duo je doplnkom k aplikácii Allo a slúži na videohovory. Unikátnou má byť funkcia, ktorá umožní si pozrieť prostredie volajúceho ešte predtým, ako prijmete hovor. Je to vidieť vždy pri prichádzajúcom hovore.

Obe aplikácie budú dostupné na stiahnutie v lete pre platformy Android a iOS.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Vývojárska konferencia Google I/O 2016 (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit