Aktuálne túto funkciu podporujú iba vybrané aplikácie.

Google na vývojárskej konferencii Google I/O oznámil tzv. instantné aplikácie. Ide o špeciálny typ mobilných aplikácií, ktoré kombinujú určité prvky z mobilných webových stránok a natívnych aplikácií. Inak povedané, instantná aplikácia nevyžaduje inštaláciu a funguje okamžite – rovnako ako mobilná webová stránka. V porovnaní s nimi však ponúka rozhranie a niektoré funkcie z bežných mobilných appiek, ktoré si nainštalujete do zariadenia.

Instantné aplikácie majú používateľom uľahčiť používanie niektorých pokročilých funkcií. Takisto majú zjednodušiť skúšanie nových aplikácií bez nutnosti sťahovania a inštalácie. Aplikáciu si vyskúšate vo forme instantnej appky a ak vás osloví, nainštalujete si ju do zariadenia.

Prvé instantné aplikácie sú dostupné v týchto dňoch. Google začal testovať služby BuzzFeed, Wish, Periscope a Viki aj v tejto forme. Zatiaľ však nie je známe, či je nový typ aplikácií dostupný na celom svete alebo iba pre americký región a ani to, ako sa dá zapojiť do ich testovania.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Vývojárska konferencia Google I/O 2016 (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit