V meste Toulouse bude prebiehať výskum a vývoj.

Spoločnosť Hyperloop Transportation Technologies je na Slovensku dobre známa vďaka jej plánom prepojiť Bratislavu s Viedňou. K tomuto projektu sa pred pár dňami pridal ďalší projekt a Hyperloop by mal naše hlavné mesto spojiť aj s Brnom.

Aby sa tieto plány mohli stať skutočnosťou, Hyperloop potrebuje priestory, kde bude technológiu testovať, vyvíjať a vylepšovať. Spoločnosť dnes v tejto súvislosti oznámila, že postaví veľké výskumné centrum vo francúzskom meste Toulouse. K dispozícii bude mať priestory o veľkosti 3000 metrov štvorcových, pričom využije starú vojenskú základňu, ktorá sa dnes už nepoužíva.

Hyperloop plánuje využiť dostupný priestor na výstavbu kilometrovej testovacej trate a akadémie, v rámci ktorej bude spolupracovať s univerzitami a výskumnými laboratóriami. Takisto vybuduje vlastné laboratórium, inkubátor pre start-upy a demonštračné centrum na prezentáciu technológií.

Z Bratislavy až do Prahy

Hyperloop pred pár dňami oznámil aj nový projekt, ktorý má prepojiť Bratislavu s Brnom. Ďalší systém prepojí Brno s Prahou, takže kombináciou dvoch hyperloopov budeme môcť v priebehu pár minút cestovať z Bratislavy do Prahy. Taký je aspoň teoretický plán.

Ďalšie hyperloopy by sa mali vybudovať v Abu Dhabi a zvažuje sa aj Melbourne. Spoločnosť tvrdí, že uzavrela dohodu so slovenskou vládou a inštitúciami v Abu Dhabi, ako aj s mestom Brno.

Zdroj: Hyperloop, TechCrunch

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Metro ON Line – Hyperloop naozaj dorazil do Popradu (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit